Col·laborem un any més amb el 7è Campionat de botifarra “Contro i recontro” a Lleida

Campionat_Contro_recontro_001_SLI

La Diputació de Lleida ha acollit aquest divendres la presentació del Campionat de Botifarra “Contro i recontro”

 

Unes 180 persones de diferents centres de salut mental de les comarques lleidatanes participaran aquest dissabte a Lleida en el 7è Campionat de Botifarra

Lleida acull aquest any la 7a edició del Campionat de Botifarra “Contro i recontro” amb persones que pateixen trastorns mentals. El campionat se celebrarà dissabte, 7 de maig al Palau de Congressos de La Llotja de Lleida.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest divendres la presentació d’aquest campionat amb la presència del diputat Paco Cerdà; de la presidenta del Club de la Botifarra d’Alguaire, Carme Artiga, i la representant de l’Institut de Treball de serveis socials (INTRESS) i de la Llar Residència Elisenda Moncada de Lleida, Maria Teresa Treig.

El Campionat de Botifarra “Contro i recontro” és un esdeveniment que se celebra anualment des de l’any 2010 i que cada any s’organitza en un municipi diferent de les comarques de Lleida. En concret, aquesta activitat consisteix en organitzar un campionat del joc de cartes de la botifarra, amb la finalitat de fer un acte d’integració social entre persones amb trastorn mental i aficionats del Club de la Botifarra i d’altres entitats vinculades.

Així doncs, l’objectiu és promoure la participació activa en la comunitat de les persones relacionades amb la xarxa de salut mental, des d’usuaris de clubs socials a professionals dels serveis o persones que donen suport a iniciatives com aquesta, per tal de reduir i minimitzar l’estigmatització d’aquest col·lectiu.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Lleida i està organitzada per l’Associació Salut Mental i el Club de Botifarra d’Alguaire. A més, l’organitzador d’aquesta setena edició és la Llar Residència Elisenda Moncada i l’INTRESS. També hi col·labora l’Ajuntament de Lleida i  el Consell Comarcal del Segrià.

Tots els participants són usuaris dels diferents establiments de serveis socials de les comarques lleidatanes.

Les entitats participants són les següents: el Club Social El Porxo (La Noguera), el Club Social Compàs (Les Garrigues), el Club Social La Brúixola (Lleida), el Club Social El nord (pla Urgell), el Club Social el Picot (Alt Urgell), el Club Social Airecel (Urgell/Segarra), el Club Social Sol del Solsonès (Solsona), la Llar Residència CASER Oliana (Alt Urgell), la Llar Residència Elisenda Moncada (Lleida), la Llar Residència i el servei de Prelaboral de Sant Joan de Déu (Almacelles), el Centre de Dia de Tàrrega, el Centre de Dia de la Seu d’Urgell, el Centre de Dia de Balaguer i, finalment, el servei de mitja i llarga estada (MILLE) de l’entitat Hèstia de Balaguer.

Per aquesta edició, es preveu la presencia de 120 persones amb trastorn mental, aproximadament, i una seixantena d’acompanyants. En total, unes 180 persones participaran a la setena edició del campionat de botifarra.

Lleida, 6 de maig de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat