Col·laborem en la promoció de la 3a Milla Vertical d’Àreu

Milla_vertical_Areu_001_SLI

La Diputació de Lleida col•labora en la promoció de la 3a Milla Vertical d’Àreu

La Milla Vertical d’Àreu creix amb la Copa Vertical Tres Nacions juntament amb França i Andorra i incorpora el 1r Festival de Muntanya Pica d’Estats com un element atractiu més

La tercera Milla Vertical d’Areu, municipi d’Alins, se celebrarà el proper dissabte 11 de juny amb el suport de la Diputació de Lleida. És una cursa única a Catalunya, forma part del Campionat Internacional de Curses Verticals als Pirineus. Aquest any s’ha creat la “Copa Verticals Tres Nacions” que conjuntament amb la Kilomètre Vertical de Goulier (França) i la Kilometer Vallnord-CPA (Andorra) és puntuable.

El repte de la cursa és arribar al final del recorregut, situat al Monteixo (2.905 metres) abans que el sol es pongui per darrere de les muntanyes.

La presentació ha estat aquest dimecres a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la presència del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; de l’alcalde d’Alins, Josep Lladós; del president de l’EMD d’Àreu i director de la Milla, Jordi Escolà; del director de Muntanya, Manel Pérez, i del corredor del Pallars Sobirà i fill d’Àreu, Guiu Escolà.

En nom del Patronat de Turisme i de la Diputació de Lleida, el vicepresident Gerard Sabarich ha afirmat que s’està treballant perquè aquesta cursa sigui coneguda i reconeguda, fent difusió i promoció de l’esport i del patrimoni natural dels Pirineus lleidatans.

Aquesta cursa és molt important pel territori, ja que els beneficis que genera reverteixen en el municipi d’Àreu i a la Vall Ferrera. Es genera territori, economia i marca turística, ha dit Sabarich.

L’alcalde d’Alins, Josep Lladós, ha agraït el suport rebut per la Diputació de Lleida, el Patronat de Turisme i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà per poder organitzar un any més la Milla Vertical.

Segons el director de la Milla, Jordi Escolà, aquesta cursa de muntanya és de gran duresa a la part final del recorregut, amb 1.685 metres de desnivell positiu i un total de 4.200 metres.

A dia d’avui hi ha uns 150 inscrits, però els organitzadors preveuen la participació d’uns 170, que se sumaran als 40 participants de la Mini-Milla, adreçada a nens i nenes de 3 a 12 anys.

Entre els corredors inscrits destaquen Laura Orgué (Campiona del Món de  Verticals) i Ferran Teixidó (tercer classificat en la Copa del Món).

Paral·lelament, per primera vegada, s’ha organitzat el Festival de Muntanya Pica d’Estats que ofereix un conjunt d’activitats de senderisme per la Vall Ferrera per tal de créixer i fer més atractiu el cap de setmana.

Lleida, 8 de juny de 2016

 

 

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat