Col·laborem en la instal·lació del primer planetari Open 3D del món al COU d’Àger

Pubill_COU_002_SLI

Pubill_COU_001_SLI

Pubill_COU_003_SLI

El Centre d’Observació de l’Univers del Montsec incorpora un nou sistema de projeccions en tres dimensions i tindrà al juny el seu tercer telescopi

La Diputació ha col·laborat en la instal·lació del primer planetari Open 3D al Centre d’Observació de l’Univers del Montsec (COU), que aquest any celebra la seva setena temporada.

La presentació de les novetats del curs 2015 s’ha dut a terme aquest divendres a les instal·lacions d’Àger i ha comptat amb la participació de la diputada Maria Antònia Pubill, i del director científic del Parc, Savador Ribas, entre d’altres autoritats.

Durant la presentació s’ha explicat el nou sistema 3D de la cúpula del planetari, abans de donar pas a la projecció parcial de la pel·lícula To Space and Back.

La incorporació d’un sistema de projeccions en tres dimensions actiu de darrera generació al planetari Ull del Montsec, amb noves pel·lícules, i l’entrada en funcionament d’un nou telescopi a partir del mes de juny són les principals novetats que oferirà el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec (COU) per aquesta temporada, que comença el 14 de març.

Els visitants del COU podran gaudir a partir d’ara de les projeccions en 3D, un avenç tecnològic que permet recrear, mitjançant ulleres especials, una visió estereoscòpica, que conjumina la sensació immersiva en 3D sumada a l’efecte també immersiu de la cúpula esfèrica del planetari.

Pubill ha destacat que “es tracta d’una aposta més de la Generalitat de Catalunya amb el suport del Consell Comarcal i la Diputació de Lleida perquè el COU sigui un centre de referència per a la investigació i la difusió de la ciència. Aquesta inversió facilita que el turisme de la Noguera es promocioni fent arribar la ciència a tots els públics”.

Després de 6 anys de funcionament complet, el COU ha rebut al voltant de 150.000 visitants.

Aquesta reconversió tecnològica suposa per a l’equipament un nou salt de qualitat que fa que esdevingui l’únic planetari del món 3D amb cúpula completa i mur que s’obren. “No hi ha cap planetari al món que reuneixi aquestes dues característiques”, ha assenyalat Ribas.

Àger, 13 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat