Col·laborem en la creació del primer Circuit Inclusiu de neu de Catalunya a Tavascan

Circuit Inclusiu a Tavascan

Circuit Inclusiu a Tavascan

Es tracta de la primera estació catalana que compta amb un recorregut per a persones amb mobilitat reduïda

La Diputació de Lleida ha col·laborat per fer possible que l’estació d’esquí de Tavascan, al municipi de Lladorre (Pallars Sobirà), es converteixi en la primera de tot Catalunya i de l’Estat Espanyol en oferir recorreguts adaptats per a persones amb discapacitats físiques o intel·lectuals.

A la presentació de Circuit Inclusiu ‘Sumant Capacitats’ de neu, celebrada aquest matí a la Pleta del Prat de Tavascan, han participat el diputat i vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació, Gerard Sabarich, l’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs, juntament amb els impulsors Anna Vives i Eduard Jornet.

Sabarich s’ha mostrat satisfet “per aquesta iniciativa que ha aconseguit culminar l’Ajuntament de Lladorre amb l’ajut de la Diputació, donat que ofereix unes oportunitats a persones amb discapacitats perquè puguin gaudir de la neu en un entorn natural excepcional. A més, – ha afegit- ens va molt bé a tota la zona a nivell turístic, ja que obre encara més l’ampla proposta de que ja disposem”. Així mateix, ha destacat que “l’estació també guanya al donar-li un altres tipus d’orientació”.

El nou circuit de Tavascan està senyalitzat amb plafons informatius que orienten sobre la direcció de les diferents disciplines esportives. Alhora, també hi han icones del mateix color que l’itinerari escollit que en tot moment ajuden al participant a realitzar-lo correctament.

Per millorar l’experiència a la muntanya, també es realitzen diferents tallers complementaris a la pràctica de l’esport, com la creació d’un iglú. L’atleta lleidatà Kilian Jornet ha apadrinat aquesta iniciativa que també té la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Aran i l’impuls de la Fundació Itinerarium.

Lladorre, 7 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat