Col·laborem en la celebració dels 25 anys de Sindicatures locals a Catalunya

25 anys de Sindicatures locals a Catalunya

25 anys de Sindicatures locals a Catalunya

La diputada Rosa Maria Perelló destaca que “ens trobem davant una efemèride rellevant per al món local del territori lleidatà, ja que celebrem una figura fonamental de transparència democràtica”

El Palau de Congressos de la Llotja de Lleida celebra entre avui i demà els 25 anys de Sindicatures a Catalunya, fòrum en què col·labora la Diputació de Lleida.

A l’acte de presentació hi ha pres part la vicepresidenta segona de la Diputació, Rosa Maria Perelló, qui ha destacat que “la commemoració dels 25 anys de Sindicatures és una efemèride rellevant per al món local del territori lleidatà, així com arreu de Catalunya, perquè celebrem la consecució d’una figura fonamental de transparència democràtica per a un millor control de l’activitat pública”.

El Fòrum SD, impulsor de la trobada, commemora els XXV anys de la presència de sindicatures locals a Catalunya a Lleida, la primera ciutat que va recuperar, per a l’àmbit local, aquesta institució.

Perelló ha explicat que “els ciutadans ens exigeixen de manera legítima informació confiable i comprovable. Per la qual cosa, des de les administracions públiques, ens cal polítiques actives per a la implementació de processos que puguin donar resposta a les demandes socials”.

Des de la Diputació, ha afegit Perelló, “portem quatre anys de municipalisme social defensant els serveis bàsics i som els primers vetlladors de les persones i el seu benestar. Hem fet actuacions en llars d’infants, menjadors amb ajuts d’urgència o teleassistència. De la mateixa manera que hem fet accions contra l’opacitat en els ajuntaments”.

El programa de les jornades dóna veu a alguns dels exsíndics i exsíndiques locals que compartiran les seves experiències en la creació de la institució als municipis catalans: Teresa Seseras, Rafael Armenteros i Santiago Vidal, exdefensors de Girona, Tiana i Sant Boi de Llobregat, respectivament. També inclou l’exposició de la realitat d’algunes de les sindicatures locals que hi ha a la resta de l’Estat, amb M. Antonia Moreno, Defensora del Ciutadà de Paterna; Elena Peraza, Defensora del Ciutadà de Candelaria, i Martin Gartziandia, síndic de Vitòria-Gasteiz, que compartiran taula amb Francisco Gutiérrez, exdefensor de Màlaga, que exposarà també la situació de les sindicatures locals a la seva comunitat.

Perelló ha finalitzat la seva intervenció agraint a tots els síndics d’aquest quart de segle la seva “feina, imparcial i honesta, en la defensa de les persones i els seus drets fonamentals”.

Lleida, 25 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat