Col·laborem en el 6è Campionat de botifarra “Contro i recontro” a Balaguer

Campionat_Contro_Recontro_Balaguer_001_WEB

6è Campionat de botifarra “Contro i recontro” a Balaguer

Campionat_Contro_Recontro_Balaguer_001_SLI

El campionat se celebrarà dissabte 16 de maig al Molí de l’Esquerrà de Balaguer amb l’objectiu de promoure la participació activa en la comunitat de les persones relacionades amb la xarxa de salut mental

La capital de la Noguera serà l’encarregada d’acollir aquest any el 6è Campionat de botifarra “Contro i recontro” amb persones que pateixen trastorns mentals. El campionat se celebrarà dissabte 16 de maig al Molí de l’Esquerrà de Balaguer i s’ha presentat aquest divendres a la Diputació de Lleida en roda de premsa.

L’acte ha comptat amb la participació de la presidenta de l’ASM La Noguera, Mercè Torrentallé; i del president del Club de Botifarra d’Alguaire, Antonio Reinoso.

Es tracta d’un esdeveniment que se celebra anualment des de l’any 2010 i que cada any es fa a un municipi diferent de la demarcació de Lleida.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la participació activa en la comunitat de les persones relacionades amb la xarxa de salut mental, des d’usuaris de clubs socials a professionals dels serveis o persones que donen suport a iniciatives com aquesta, amb la finalitat de reduir i minimitzar l’estigmatització d’aquest col·lectiu. Els organitzadors han indicat que hi ha 150 persones inscrites, de les quals una setantena participaran al campionat.

L’activitat, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, està organitzada per l’Associació Salut Mental La Noguera i el Club de Botifarra d’Alguaire i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera.

La presidenta de l’ASM La Noguera, Mercè Torrentallé, ha indicat que aquest esdeveniment és una forma d’integrar-se a la comunitat i potenciar el contacte i els compromisos entre les diferents associacions i entitats de la demarcació.

Per la seva part, el representant del Club de Botifarra d’Alguaire, Josep Terrado, ha afegit que el joc és també una forma de normalitzar i integrar les persones que pateixen trastorns mentals.

El programa de la jornada inclou una visita cultural guiada per Balaguer, un dinar popular al pavelló Molí de l’Esquerrà i el campionat de botifarra pròpiament dit.

Les persones que prendran part en aquest campionat són usuaris dels diferents establiments de serveis socials de les comarques de Lleida

Lleida, 15 de maig de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat