Col·laborem amb el segon Festival d’Astronomia del Montsec

Festival_astronomic_Montsec_001_SLI

Del 10 a l’11 d’octubre, el Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger organitzarà diferents activitats per apropar la ciència a tots els públics

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la segona edició del Festival d’Astronomia del Montsec 2015, que se celebrarà el 10 i 11 d’octubre al mateix Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del diputat, Eloi Bergós; de la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell; del director científic del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador Ribes, i del director de Tu i Lleida, Jaume León.

La institució lleidatana dóna suport a aquesta iniciativa que vol apropar la ciència a grans i petits com una nova forma de turisme, l’anomenat Turisme del Coneixement.
El diputat Eloi Bergós, ha explicat que la Diputació de Lleida està i estarà al costat del municipis i de la seva promoció turística i ha afegit que aquest festival “n’és un exemple en majúscules”.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, ha manifestat que l’organització del festival respon a una de les recomanacions de la destinació turística Starlight i aprofita l’excepcionalitat del cel del Montsec com a element de desenvolupament econòmic de la comarca.

Finalment, Cañadell ha agraït el suport de la Diputació de Lleida i del Patronat de Turisme en totes les recomanacions i les iniciatives proposades pel Centre d’Observació de l’Univers.

Per la seva part, el director científic del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador Ribes, ha exposat les diverses activitats del Festival que en aquesta segona edició es concentren en dos dies, però que inclouen moltes més sessions i activitats dirigides a tots els públics.
El director de Tu i Lleida, Jaume León, ha explicat que l’any passat es varen vendre 610 paquets turístics, ja què l’Observatori és el gran dinamitzador del territori.

El festival permetrà descobrir el cel del Montsec i gaudir d’un seguit d’activitats relacionades amb la ciència i la cultura. El programa inclou visites guiades, tallers amb la meteorologia com a protagonista, sessions d’experiments científics, contacontes, música sota les estrelles i monòlegs científics en clau d’humor, entre d’altres activitats.

Aquest any, s’espera incrementar el nombre d’assistents i arribar a les 2.000 persones. L’any passat hi van participar unes 1.500 persones a les diverses activitats programades.
A més, s’han organitzat unes ofertes o paquets turístics d’una i dos nits de durada que, a més, inclouen altres activitats als pobles del voltant del Montsec.

L’any 2013 el cel del Montsec va ser certificat i reconegut internacionalment com un dels millors del món per a l’observació astronòmica i per al gaudi de la llum de les estrelles.
Un total de 24 municipis (total o parcialment) de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà van ser certificats com a Destinació Turística Starlight. D’aquests, 11 van ser certificats també com a Reserva Starlight. Les Certificacions formen part del Programa sobre l’Home i la Biosfera (MaB) de la UNESCO.

Lleida, 22 de setembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat