Col·laborem amb Acudam per millorar el seu centre ocupacional

Acudam

La institució lleidatana ha aportat a l’associació gairebé 14.000 euros en diferents línies d’ajuts i subvencions

Acudam és una de les 1.200 entitats de les comarques lleidatanes que reben suport de la corporació pel desenvolupament dels seus projectes

La Diputació de Lleida col·labora de fa anys amb diferents entitats vinculades amb persones amb discapacitat física o psíquica, als efectes de fomentar la seva autonomia personal i afavorir la seva plena integració a totes les possibilitats que ofereix la realitat social, econòmica i cultural del territori.

Una d’elles és l’Associació Acudam del Pla d’Urgell, que dóna serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual per tal d’augmentar el seu nivell d’autonomia i desenvolupar al màxim les seves capacitats.

Des de l’any 2012, la corporació lleidatana ha atorgat a Acudam gairebé 14.000 euros en diferents línies d’ajuts i subvencions, la darrera de les quals va servir per cobrir les despeses del trasllat del Centre Especial de Treball (CET).

La presidenta d’Acudam, Angelina Roure, ha afirmat que el paper de les administracions és molt important per “poder donar als nostres usuaris la màxima qualitat en l’atenció que mereixen”.

Al marge dels ajuts directes, la Diputació de Lleida també ha aportat aquest any 135.000 euros a la Federació ALLEM per la subvenció de les diferents activitats que organitzen, així com en la prestació dels serveis que cadascuna de les entitats que en formen part ofereixen i entre les quals es troba Acudam.

Aquesta associació es va fundar l’any 1975 i fou precursora a l’Estat espanyol en l’escolarització dels infants amb discapacitat intel•lectual amb l’impuls de la primera escola d’educació especial pública.

Actualment, disposen d’una empresa declarada d’utilitat pública i d’interès social amb un plantilla de més de 120 treballadors. El treball que es realitza al centre està adaptat per a persones amb discapacitats i els productes elaborats es comercialitzen en sectors com decoració, ferreteria, agricultura, o alimentació.

L’activitat comercial de l’empresa té com a objectiu reinvertir els ingressos a l’àrea social, que inclou les seccions d’Atenció a la Persona (Ocupació terapèutica i activitats d’ajustament personal/social), Treball, Habitatge, Esport i Lleure.

Lleida, 28 d’octubre de 2014

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat