Cloenda de la segona edició del programa ‘Accelera el creixement’ a Lleida

Accelera el creixement_01

Accelera el creixement_15

Accelera el creixement_12

Accelera el creixement_06

Les 15 empreses participants, que sumen un total de 423 treballadors i una facturació de més de 71 M€, confien en augmentar la seva facturació un 35%, augmentar un 23% la plantilla, i un increment de la rendibilitat de més del 100% de mitjana en els propers tres anys

 

El president Joan Talarn elogia el programa com “mostra d’èxit de la confiança mútua entre l’administració i la iniciativa privada” i anuncia que “la Diputació ens estem analitzant internament per tal de posar-nos al dia i accelerar la prestació dels serveis a ajuntaments, entitats la ciutadania”

 

La Casa Canal de Mollerussa han acollit aquest divendres l’acte de cloenda i lliurament dels diplomes als representants de les quinze empreses que durant nou mesos han participat en la segona edició del programa Accelera el Creixement  a Lleida, emmarcat en el conveni entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i PIMEC.

 

L’acte ha estat presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i, el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles. També han participat en l’acte director general de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, Xavier Díaz ; la vicepresidenta segona del Consell Comarcal del Pla d’Urgell,  Maribel Zamora; el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú; el director del Patronat, Ramon Boixadera i, Raimon Albiol, coach i mentor d’equips, encarregat d’impartir als assistents la conferència “Innovació i talent: palanques de creixement”.

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que el programa ‘Accelera el Creixement’ és “un exemple d’èxit de la confiança mútua entre l’administració i la iniciativa privada, que és bàsica per revitalitzar l’entramat social que compartim”, i en aquesta línia ha anunciat davant l’empresariat que “la Diputació de Lleida està fent això mateix en aquests moments, ens estem analitzant internament per tal de posar-nos al dia, detectar quines mecàniques i rutines administratives hem de millorar per accelerar la prestació dels serveis de la Diputació a ajuntaments, entitats i, en definitiva, la ciutadania”.

 

Les quinze empreses que han finalitzat la seva participació en el programa estan distribuïdes territorialment entre les comarques de la Noguera (2), les Garrigues (1), el Pallars Sobirà (1), l’Urgell (2), el Segrià (5), Segarra (1) i Pla d’Urgell (3), i han estat escollides en funció de criteris i indicadors sobre el seu potencial de creixement.

 

Aquest programa pretén que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció, així com les eines de suport per realitzar-lo, amb l’objectiu d’enfortir el teixit empresarial lleidatà i preparar-lo per aprofitar les oportunitats que apareguin en el futur immediat. Com a resultat, i seguint la mateixa línia de la primera edició,   els empresaris confien en augmentar la seva facturació un 35%, augmentar un 23% la plantilla, i un increment de la rendibilitat de més del 100% de mitjana en els propers tres anys.

 

El president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles, s’ha mostrat molt satisfet dels resultats d’aquesta segona edició del programa, ja que ha permès “ajudar les empreses del territori a millorar la seva competitivitat, tot impulsant la seva productivitat i viabilitat”. Així mateix, ha posat en valor aquest exemple de col·laboració publicoprivada i ha fet una crida a les pimes locals a participar en les següents edicions per impulsar projectes de digitalització, innovació i sostenibilitat en benefici de l’economia i la societat de Lleida.

 

Des del 2019, la Diputació de Lleida està compromesa amb el desenvolupament econòmic del conjunt del territori. Un exemple és com a través de la xarxa de Punts d’Atenció GlobaLleida i el catàleg de serveis, es dona suport actiu a les empreses. Aquests Punts són portals d’accés a serveis especialitzats que poden ajudar a créixer, innovar i competir al nostre teixit empresarial, tant a nivell local com a nivell global. I les 15 empreses que han participat en aquest programa ho confirma.

 

El programa ‘Accelera el Creixement’ a Lleida és un exemple de la col·laboració entre institucions i demostra el compromís per fomentar l’emprenedoria i l’èxit empresarial. Un programa que es consolida com una valuosa oportunitat per impulsar el creixement econòmic i la innovació a les empreses lleidatanes del nostre territori. I en aquest sentit tant la Diputació com PIMEC, esperen continuar expandint aquest programa i oferint més oportunitats a les empreses locals en les properes edicions.

 

Finalment, els representants de les entitats organitzadores del programa han donat l’enhorabona a les empreses per haver participat i aprofitat aquest  programa que combina d’una banda teoria i pràctica i, de l’altra, un acompanyament molt personalitzat amb el treball en xarxa entre totes les empreses participants.

 

Els assistents han començat l’acte de cloenda amb una visita guiada a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, el Museu del Canal, situat a la planta baixa de la Casa Canal de Mollerussa. Aquest espai expositiu és l’encarregat de visualitzar les tasques de la Fundació i l’eina per donar a conèixer la història i l’evolució dels Canals d’Urgell al territori.

 

Mollerussa, 15 de setembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat