El cicle de conferències “Eines d’Estat” torna a l’IEI

Cicle IEI__ EINES D'ESTAT_WEB

La primera conferència serà dimecres, 1 de febrer a les 19.30 hores amb  l’editor-director d’El Nacional, José Antich, que parlarà sobre les xarxes socials

El cicle “Eines d’Estat” torna a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) amb tres conferències que tractaran sobre les xarxes socials, l’organització territorial i la importància de l’I+D com a força de coneixement en el cas de la sida.

L’objectiu del cicle “Eines d’Estat” és oferir als ciutadans diferents elements de reflexió al voltant del procés de transformació de Catalunya en un Estat amb tots els drets plenament reconeguts

La primera intervenció programada per aquest 2017 serà dimecres, 1 de febrer a les 19.30 hores amb l’editor-director d’El Nacional, José Antich, qui parlarà sobre les xarxes socials.

La següent conferència serà dimecres 8 de febrer. El professor associat de Dret Administratiu de la Universitat Rovira i Virgili i secretari municipal i coordinador general de la Diputació de Barcelona, Xavier Forcadell explicarà les claus de l’organització territorial de Catalunya.

La tercera intervenció serà dimarts 7 de març amb el doctor en medicina i cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i director de l’Institut de Recerca de la Sida IrisCaixa, Bonaventura Clotet, que parlarà sobre l’I+D com a força de coneixement en el cas de la sida.

Tots ells són figures de primer ordre i referència en els seus àmbits professionals i aportaran el seu punt de vista i les seves reflexions al voltant de temàtiques que han d’esdevenir fonamentals amb una nova concepció de Catalunya.

Les tres conferències es faran a l’Aula Magna de l’IEI a les 19.30 hores.

Cal recordar que el primer cicle es va celebrar entre finals de 2012 i principis de 2013 amb un important èxit d’acceptació. Hi van participar figures com les de l’aleshores conseller de Presidència, Francesc Homs; l’ex conseller d’Economia, Antoni Castells; l’enginyer, empresari i assagista català, Xavier Roig; el catedràtic de Ciència Política a la Universitat Pompeu Fabra, Ferran Requejo; l’escriptor, director del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL i polític català, Miquel Pueyo; i el periodista i empresari, Miquel Calçada, que ja van apuntar algunes de les claus del nou Estat cap al que vol avançar una gran part de la ciutadania a Catalunya.

Lleida, 27 de gener de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat