Castellserà posa en marxa aquest cap de setmana ‘Viu l’Hort’, la primera fira del país dedicada exclusivament a l’horticultura

El certamen aplegarà 25 expositors i oferirà jornades tècniques, conferències, taules rodones, tallers i moltes altres activitats

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de Viu l’Hort-1a Fira d’Horticultura de Castellserà, la primera fira del país dedicada exclusivament a l’horticultura i que se celebrarà aquest cap de setmana.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós, de Marcel Pujol, alcalde de Castellserà, i de Mercè Perera, regidora d’Agricultura. En la seva intervenció, Bergós ha felicitat l’Ajuntament de Castellserà per una iniciativa que ha de servir per donar a conèixer el poble i pel fet que dona valor a un sector, el de l’horticultura, que “en els darrers anys està en auge”.

És precisament aquest fet el que ha impulsat Viu l’Hort-1a Fira d’Horticultura de Castellserà, que naix arran del fet que d’un temps ençà els horts han esdevingut una activitat molt popular, amb un públic de totes les edats, i per això la fira vol atraure “tant gent experta com gent que vol començar”, ha explicat Marcel Pujol. Per aquest motiu, el repte és oferir un espai de trobada on facilitar les eines i l’orientació necessàries i motivar els assistents a fer el seu propi hort, i a fer-ho combinant tradició i modernitat. A llarg termini, l’objectiu és consolidar la fira com un espai de referència en el món de l’horticultura.

L’activitat s’articularà en diferents eixos i espais al Pavelló i a la zona esportiva de Castellserà, de manera que inclourà jornades tècniques, conferències, taules rodones, tallers i moltes altres activitats, amb un total de 25 expositors del sector. Dels actes programats, destaquen les xarrades sobre les llunes i la seva influència en l’horticultura, el compostatge, la poda, l’horticultura ecològica o les herbes aromàtiques i medicinals que poden completar un hort, així com tallers sobre com plantar, com fer cavallons o com regar un hort. A més, també s’han organitzat dues sortides, una dissabte a la nit sota el nom de ‘La primavera del cel de nit’, en la qual s’observarà el cel d’una nit de primavera, i l’altra diumenge a les 9 del matí consistent en una caminada i visita a l’hort del Josep Moret, horticultor de Castellserà especialitzat en horticultura ecològica.

Durant els dos dies de la fira (dissabte de 16.00 a 21.00 hores i diumenge de 10.00 a 20.00 hores) els visitants també podran gaudir de l’anomenat Espai Restauració (amb un menú-fira i zona de pícnic), de l’Espai Hort (amb demostracions i activitats), d’una exposició de fotografies, de l’exposició Orgànica de l’Agència de Residus de Catalunya (mostra els beneficis de la recollida d’aquesta fracció) i d’una zona infantil amb espai per als més petits on poder jugar i un inflable per reciclar saltant, una eina que, de forma lúdica i divertida, ajuda a comunicar els conceptes bàsics de la recollida selectiva i en pot fomentar la participació de la població.

Podeu trobar més informació i el programa complet de la fira a: https://www.firahorticultura.cat/.
Lleida, 18 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat