Cartell de luxe per celebrar la cinquena edició del Freedom Festival 2023 de Torrelameu

Freedom_01

Freedom_03

Freedom_02

Els Catarres, Buhos, The Tyets i Sexenni participaran en un festival que se celebrarà els dies 31 de març i 1 d’abril, amb l’actuació de 15 grups

El vicepresident Ferran Accensi; l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, i un dels organitzadors del festival, Adrià Codina Ferrer, han presentat aquest dijous la cinquena edició del Freedom Festival, que se celebrarà a Torrelameu els dies 31 de març i 1 d’abril de 2023.

Els Catarres i Buhos encapçalen un cartell en què apareix també amb força la formació The Tyets, que en els darrers mesos s’ha situat com un dels grups més escoltats i que ha rebut diversos reconeixements en l’àmbit de la creació musical a Catalunya.

A tots ells cal sumar també la formació lleidatana Sexenni, que es completarà amb Músics de Carrer —un tribut a Txarango—, Lo Puto Cat, DJ Trapella, Hao Band, Els Amics de Manel, Culli, Indubio, Crit, Abril i la xaranga La Follia.

També s’ha volgut posar en valor el fet que una bona part dels artistes que participen al festival són de la demarcació de Lleida —set dels quinze—  donant importància a la música que es fa a les terres de Lleida i promocionant el talent local.

Carles Comes ha destacat l’espectacularitat de cartell d’artistes que presenta aquesta edició del Freedom festival i ha recordat que “sense la feina immensa que fan tant l’Oriol com l’Adrià, això seria impossible”. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat Ferran Accensi, que reconegut la feina duta a terme per l’organització d’aquest esdeveniment i el fet que es consideri un festival de referència a Catalunya.

Com en anteriors edicions, el festival incorpora també la cultura popular dins de la programació, amb una actuació dels Bastoners del Pla de l’Aigua de Lleida. El festival comptarà amb food trucks, servei de barra i Punt Lila, així com amb paradetes de marxandatge dels grups del festival. Com ja és tradicional, el festival col·labora amb OpenArms i, enguany, la novetat serà que dos muralistes de reconegut prestigi, com Aka Modesto i La Ira, pintaran sis murals durant les actuacions en referència a OpenArms, tal com ha explicat Adrià Codina.

Durant els dos dies d’actuacions hi actuaran 15 grups i formacions musicals als dos escenaris previstos, amb una programació que s’iniciarà a les 20.00 hores i tindrà 10 hores de música ininterrompuda en cada jornada. S’ha previst una zona d’acampada per a unes 200 persones, molt propera a la zona d’escenaris.

Fins al dia d’avui, l’organització va venut unes 2.100 entrades, una xifra que esperen que s’incrementi exponencialment la propera setmana.

Les entrades es poden adquirir a través del web www.freedomlleida.com.

 

Lleida, 24 de març de 2023

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat