La Caminada de Resistència de les Borges Blanques canvia completament de format

Marxa_Borges_riu_Set_WEB

La Diputació de Lleida acull la presentació de la Caminada de Resistència de les Borges Blanques

Marxa_Borges_riu_Set_SLI

La Diputació de Lleida acull la presentació de la Caminada de Resistència de les Borges Blanques

 

El Centre Excursionista Borges-Garrigues deixa de fer la Borges-Montblanc de l’agost i passa a organitzar una marxa circular de 55 km íntegrament per les Garrigues el 26 de març

 La Marxa de Resistència Borges-Riu Set, organitzada pel Centre Excursionista Borges-Garrigues, se celebrarà el 26 de març i substitueix la que s’havia estat celebrant els últims vuit anys a l’agost, coneguda com la travessa Borges-Montblanc.

La travessa Borges-Montblanc era l’activitat de més renom i envergadura del centre excursionista, però les dificultats logístiques, l’itinerari i la data han portat l’entitat a repensar el format, que passa a tenir un itinerari circular, amb sortida i arribada a les Borges Blanques, facilitant així tant la logística de l’organització com la dels mateixos participants.

La presentació s’ha celebrat aquest dilluns a la Diputació de Lleida amb la participació de l‘alcalde de les Borges Blanques i diputat, Enric Mir, i els membres de la comissió organitzadora de la Marxa, Ramon Not, Teresa Viles i Miquel Andreu.

L’alcalde i diputat Enric Mir ha felicitat els organitzadors per haver dut a terme aquests canvis en la Marxa, ja que permetran descobrir el paisatge garriguenc en l’època primaveral i alhora promocionar econòmicament el territori.

En aquest mateix sentit, Miquel Andreu del Centre Excursionista ha explicat que s’ha decidit també fer un itinerari íntegrament garriguenc i promocionar així una comarca encara poc coneguda a la resta del país. Per això, s’ha dissenyat un traçat nou, que recorrerà el paisatge típicament de secà i passarà per alguns dels punts més emblemàtics del nord i centre de les Garrigues. Concretament,  el recorregut transcorre bàsicament per corriols, camins, pistes forestals dels termes municipals de  les Borges Blanques, Juneda, Castelldans, Cervià i l’Albi.

S’ha decidit crear tres circuits: un de llarg (55 km), un de mitjà (26 km) i un de curt (16 km), per poder atreure també participants més novells i fer de la caminada una cita de caire més popular. El circuit mitjà rep el nom de Marxa Popular dels Bessons i el curt s’anomena Marxa Popular de l’Aranyó.

Aquesta cita és la quarta del calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència i com a característica comuna és el seu caràcter no competitiu.

Finalment, el Centre Excursionista ha decidit canviar l’època de l’any. L’agost garantia una bona assistència al no haver-hi pràcticament cap altra caminada de resistència al calendari federatiu, però la calor extrema i un entorn ja molt sec -i el risc de cancel·lació o desviació de ruta per l’activació de plans antiincendis- suposaven un handicap.

A data d’avui, hi han 98 inscrits. Les inscripcions es poden tramitar a http://inscripcions.feec.cat.

 

Lleida, 13 de març de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat