La caminada de Les Carenes arriba a la 8a edició amb la previsió de 600 participants

Cursa_carenes_001_WEB

La Diputació acull la presentació de la caminada de Les Carenes

Cursa_carenes_001_SLI

La Diputació acull la presentació de la caminada de Les Carenes

S’han organitzat tres recorreguts que enllacen el Pont de Suert i Tremp i permeten descobrir l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà

La vuitena edició de la Cursa de les Carenes, que uneix les poblacions del Pont de Suert i Tremp per camins tradicionals, ramaders i forestals arriba a la 8a edició el pròxim dissabte, 8 d’abril. En concret, es tracta d’un recorregut de 50 km amb un desnivell positiu acumulat de 2.150 metres i negatiu de 2.560 metres. Aquesta prova està inclosa dins del Circuit Català de Caminades de Resistència 2017 (FEEC) i està adreçada a persones amb una bona condició física.

Les comarques de l’Alta Ribagorça i del Pallars Jussà sempre han mantingut vincles històrics. Per aquest motiu, els ajuntaments del Pont de Suert i de Tremp organitzen aquesta caminada conjuntament amb el Centre Excursionista Alta Ribagorça i la Societat Amics de la Muntanya.

La Diputacio de Lleida ha acollit aquest dilluns en roda de premsa la presentació de la caminada. L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, i de l’alcalde del Pont de Suert, Jose Antonio Troguet, així com del regidor d’esports de Tremp, Francesc Castells, i del tècnic d’esports de Tremp, Jordi Fumàs.

El vicepresident tercer de la Diputacio de Lleida, Gerard Sabarich, ha afirmat que Les Carenes és un exponent del senderisme al nostre territori, que ens descobreix els camins de ferradura dels nostres avantpassats alhora que gaudim de la natura i del paisatge d’aquestes dues comarques pirinenques.

Tant l’alcalde de Tremp i diputat, Joan Ubach, com l’alcalde del Pont de Suert, Jose Antonio Troguet, han coincidit en destacar els atractius turístics i de lleure d’activitats com aquesta amb la finalitat de generar més oferta turística i econòmica per les dues comarques.

El tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Tremp, Jordi Fumàs, ha explicat que els participants poden escollir entre tres recorreguts alternatius i de diferent grau de dificultat. El primer circuit més llarg és de 50 km amb sortida des del Pont de Suert. El segon de 28,30 km amb sortida d’Adons.  Finalment, la caminada de les carenetes adreçada als infants i les famílies amb un circuit de 9 km des de Gurb a Tremp.

El recorregut més llarg de 50 km surt del Pont de Suert a les 5 del matí en direcció sud. Al final de la població s’agafa el camí que porta a la Font de la Mena on comença la continuada ascensió al poble abandonat de Montiberri. Es continua en direcció a Viu de Levata creuant l’EIN de la Faiada de Malpàs i s’arriba al coll de Sant Roc de Viu. Llavors baixa cap a Casa Trepadús i el barranc de Cantallops des d’on es puja al coll de Sant Roc d’Adons.

La sortida del recorregut mitjà de 28,30 km és a les 9 del matí. Comença des d’Adons, ascendeix a la Creu de Ferri carenejant i gaudint del paisatge i les vistes de l’EIN de la Serra de Sant Gervàs- Vall Alta de Serandell.

El darrer recorregut de 9 km va des de Gurb fins a Tremp.

Aquesta activitat de muntanya es pot fer caminant o corrent. Està molt consolidada amb un elevat nombre de participants, al voltant d’unes 600 persones si sumem els tres circuits.

Com cada any, els organitzadors preveuen diferents punts d’avituallament al llarg del recorregut com també el transport amb autocars pels participants.

La data límit d’inscripció és el 5 d’abril i es pot realitzar a través de la web www.inscripcions.cat.

 

Lleida, 27 de març de 2017

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat