BIT EXPO, la ‘Fira de la bioeconomia’, es planteja ampliar espais dins la propera edició de la Fira de Sant Miquel

FIRA-1

FIRA-2

FIRA-3

FIRA-4

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, Carles Gibert, ha destacat en la cloenda que tot plegat ajuda a “obrir les portes a Lleida com a capital de la bioeconomia de Catalunya”.

Després de quatre dies d’activitats a l’entorn de la bioeconomia, aquest diumenge s’ha clos el BIT EXPO, el pavelló de la Bioeconomia a la Fira de Lleida.

Ho ha fet amb un balanç més que positiu de l’organització, a càrrec del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, que ja pensa en donar-li més dimensió de cara a l’any vinent. De fet, la gran oportunitat per al territori lleidatà que significa la bioeconomia requereix que la Fira de Sant Miquel, un certamen de referència dins el sector agrícola, hi aposti de forma encara més decidida de cara al futur.

A la celebració d’aquest congrés s’hi ha referit el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, en la seva intervenció dins l’acte de cloenda de la Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit. Així, a més de felicitar la fira pels seus 68 anys d’història, una trajectòria que cal agrair “no només als visitants, sinó a tot el sector primari”, que malgrat totes les dificultats lluita per seguir endavant, i a “les complicitats entre totes les institucions”, al treball en comú i a les agendes compartides. Centrant-se en la celebració del congrés BIT, Gibert ha recordat que hi han passat més de 400 persones, amb més de 50 intervencions i ponents, i ha remarcat que tot plegat contribueix a “obrir les portes a Lleida com a capital de la bioeconomia de Catalunya”.

L’acte de cloenda de la Fira s’ha celebrat al Saló Segrià del Pavelló de Vidre i ha estat presidit per Gabriel Castañares, director general de Polítiques Palanca per al compliment de l’Agenda 2030, i a més de Gibert, hi han intervingut Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida i president de la Comissió Delegada de la Fundació la Fira de Lleida; i Miquel Pueyo, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida. Per part de la Diputació també hi han assistit el vicepresident Ferran Accensi i els diputats Maria Burrel, Carles Gibert, Helena Martínez, Antoni Navinés i Joan Gilart.

Durant l’acte també s’han lliurat els guardons del 51è Premi del Llibre Agrari, el 7è Premi de l’Article Tècnic Agrari, i del 25è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària. ‘Bases técnicas y ecológicas del proyecto de repoblación forestal’, editat i escrit per Jesús Pemán, Rafael M. Navarro, Maria Aranzazu y Rafael Serrada, pertanyents a diferents institucions i centres, ha estat l’obra guanyadora del Premi del Llibre Agrari. De la seva banda, ‘La necesidad de una gestión integral de los nutrientes’, escrit per Xavier Flotats (UPC-Barcelona TECH), s’ha endut el Premi de l’Article Tècnic Agrari. Enguany, un total de 16 obres s’han presentat al Premi del Llibre Agrari i 29 textos han concorregut al Premi de l’Article Tècnic Agrari, certàmens dotats amb 3.000 i 1.000 euros respectivament. El Premi del Llibre Agrari es convoca de forma ininterrompuda des de l’any 1972 i enguany assoleix la 51a edició, mentre que el Premi de l’Article Tècnic Agrari celebra la 7a edició. Els dos guardons són els únics de l’Estat en els seus respectius àmbits.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat