Bellpuig fa bandera de la seva diversitat amb el Dia de les Cultures, que compta amb la participació de la diputada Mercè Carulla

Diputació_Bellpuig_1

Diputació_Bellpuig_2

Diputació_Bellpuig_3

Diputació_Bellpuig_4

La jornada ha comptat amb la participació de diferents entitats i associacions, així com de professionals de diversos àmbits de la gestió intercultural

 

La diputada Mercè Carulla ha participat aquest dissabte en la inauguració del Dia de les Cultures a Bellpuig-1a Mostra Intercultural de Bellpuig.

L’acte s’ha celebrat al Pavelló Poliesportiu, on Carulla ha estat rebuda per l’alcalde Jordi Estiarte i la resta de la corporació municipal; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells; i també hi han estat presents diferents representants de les associacions del Senegal, el Marroc i Bangladesh.

Durant la presentació, Mercè Carulla ha felicitat en nom de la Diputació de Lleida, a l’alcalde de Bellpuig, per aquesta primera iniciativa i perquè “sigui la primera de moltes més”. Així, Carulla ha remarcat que la demarcació lleidatana prengui exemple d’actes com els d’avui perquè si ens ajudem “ens farem més grans com a poble perquè tots som iguals”.

El Dia de les Cultures a Bellpuig-1a Mostra Intercultural de Bellpuig té la seva raó de ser en la diversitat cultural de la vila, ja que una de cada cinc persones residents a Bellpuig té el seu origen en un país estranger, essent les comunitats més nombroses les d’origen marroquí, romanès, senegalès i bengalí.

La majoria d’aquestes comunitats compten amb associacions registrades que contribueixen amb la seva presència i accions a engrandir la vida social i cultural del municipi. Aprofitant aquesta realitat i les dinàmiques que se’n deriven, des de l’Ajuntament es va considerar oportú celebrar aquesta diada, una jornada de convivència en què les diferents comunitats participants han disposat d’un espai on compartir la seva cultura, història, tradicions, gastronomia i les vivències personals.

També s’ha comptat amb la participació de professionals de diversos àmbits de la gestió intercultural que, a través de xerrades i taules de debat, estan contribuint a enfocar el repte de la interculturalitat a la nostra societat. Així, entre els participants s’ha comptat amb la presència d’Àngela Peña, educadora social de la Fundació Diafragma; Rober Masih, senador; Omar Noumri, alcalde de Castelló de Farfanya; Absoulaye Ly, llicenciat en traducció i interpretació; i Miriam Haitibi, activista cultural. També s’ha celebrat una mostra i tast gastronòmic internacional, una activitat que ha recollit diners per a l’ONG Open Arms.

Bellpuig, 24 de setembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat