Bell-lloc organitza una jornada per debatre, impulsar i reconèixer el paper de les dones de Lleida en els diversos àmbits TIC

‘Dona i TIC’. 11a Trobada de Dones a Bell-lloc d’Urgell se celebrarà el dia 30 de novembre a la Incubadora d’Empreses d’aquest municipi

El diputat i alcalde de Bell-lloc d’Urgell ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la Jornada ‘Dona i TIC’.11a Trobada de Dones de Bell-lloc d’Urgell que tindrà lloc durant el matí del dissabte 30 de novembre a la Incubadora d’Empreses. La presentació -que s’ha fet a la sala de premsa de la Diputació de Lleida- ha comptat també amb les intervencions de la regidora de la Dona de Bell-lloc, Brigit Jubillar; i del tècnic de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Roger Bosch.

Cónsola ha destacat el fet que moltes vegades es confon món rural amb pagesia, i en aquesta jornada es treballa en un nivell molt alt, no només des de la vessant de les empresàries i pageses, sinó també de les metgesses o científiques que utilitzen les TIC des d’aquest món rural.

En aquest sentit, Bosch ha explicat que el 25% de les dones treballa al sector TIC, però que només un 2 o 3% ho fan en l’àmbit de l’empreneduria. Per això, ha remarcat que la jornada ha de servir també per incentivar els estudis femenins tecnològics. Per avalar aquest impuls ha posat com a exemple que només hi ha matriculades un 15% de dones a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Jubillar ha explicat que la jornada es fa amb l’objectiu d’intentar trencar amb l’escletxa digital de gènere, es vol debatre, impulsar i reconèixer el paper de les dones de Lleida en els diversos àmbits TIC i sensibilitzar els agents econòmics i socials de la necessitat d’incorporar dones en aquest sector amb un programa d’activitats on s’informarà de l’estat actual en que es troba aquesta escletxa digital de gènere amb la ponència ‘Dona i Tecnologies de la Informació i Comunicació al 2019’ per la periodista,  directora i presentadora de “Revolució 4.0” de TV3 i Catalunya Radio, Xantal Llavina.

Es parlarà del Tecnovation Challenge a Lleida amb la professora de l’INS Torre Vicens, Rosa Prats, en una iniciativa en la que es convida a les noies a identificar un problema del seu entorn i desenvolupar una solució juntament amb mentores enginyeres, professores, voluntàries i la idea que amb llenguatges de programació es pot fer un món millor, i com des de Lleida es treballa aquesta iniciativa per fomentar vocacions femenines en estudis tecnològics.

Tot seguit, s’exposarà el Women Techmakers a Lleida amb l’experta i dinamitzadora Núria Domingo. Es tracta d’una iniciativa liderada per Google a nivell mundial que proveeix de visibilitat a les dones en el camp de la tecnologia, creant comunitat i recursos. Domingo explicarà l’experiència del Grup de Desenvolupadores de Google a Lleida.

La jornada es clourà amb una taula rodona d’emprenedores tecnològiques lleidatanes que exposaran les seves experiències i motivacions, els pros i contres, etc. que tindrà com a protagonistes l’Eulàlia Romà. Community Manager, la Montse Díaz. Copywriter TIC,  l’Olga Cuevas desenvolupadora web i la Belen Pueyo, Digital manager d’Operación Triunfo, Freelance i Youtuber.

La jornada és gratuïta i està adreçada a qualsevol persona interessada en la temàtica.

 

Lleida, 27 de novembre de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat