Bell-lloc d’Urgell promociona els productes de proximitat i qualitat i la cuina saludable a la Fira Verd-lloc

Fira Verd-lloc_01

Fira Verd-lloc_03

Fira Verd-lloc_02

Se celebra el dia 1 de juny, amb cuina en directe, una caminada saludable, un dinar popular i una taula rodona

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú; l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Carles Palau; la regidora d’Educació, Cultura i Turisme, Lluïsa Pla, i el director de responsabilitat social corporativa de PlusFresc Supermercats, Rafel Oncins, han presentat aquest dilluns la segona edició de Fira Verd-lloc de Bell-lloc d’Urgell, que tindrà lloc el diumenge, 1 de juny.

Jordi Verdú ha destacat l’aposta pel producte local de la fira de la marca ‘Gust de Lleida’, que estarà present a la fira, amb els seus productors, els elaboradors, els supermercats i els cuiners. “Creiem en aquest sentiment de pertinença amb el producte local i saludable i que quan anem al supermercat o al restaurant podem mirar l’etiqueta per saber la seva procedència, que és una cosa que a la fira fareu molt bé”.

Carles Palau ha parlat de la implicació de les associacions del poble amb la celebració de la fira i del suport que ha rebut des del Patronat de Promoció Econòmica i des de Cooperació Municipal que donen suport a través de línies de subvencions o de l’espai on es faran les demostracions culinàries.

Lluïsa Pla ha destacat la caminada saludable i la presència dels quatre cuiners: Núria Arnau, Ada Parellada, Teresa Carles i Osama Mhaero, com a grans referents de la jornada.

Així, les activitats començaran a les 9.30 hores amb una caminada saludable al Mirador dels Tossalets, per l’itinerari 5 de la Xarxa Itineraris Saludables i Culturals de Bell-lloc, al Parc de La Cultural. Tot seguit (10.30 hores), s’obrirà la Fira i es farà un esmorzar saludable, amb el suport de PlusFresc, Aigua Veri i Horts Calvís, a l’espai de demostracions del Parc.

La programació continuarà amb cuina en directe amb Núria Arnau, de Bendito Tupper, amb productes com les gyozas de sobrassada de Cal Bosch (Belianes), formatge (Formatges Camps d’El Palau d’Anglesola), mel (Les Apicultores) i croquetes de pollastre al curri, amb la col·laboració de Gustum-Associació Leader Ponent, a l’interior de La Cultural (10.45 hores).

Posteriorment (12.00 hores), està prevista cuina en directe amb Ada Parellada, que elaborarà un suquet de verat, de la Peixateria Lluïsa Orrit, de Bell-lloc d’Urgell, i una taula rodona, amb el títol ‘Alimentació saludable: realitat o fenomen mediàtic?’, amb la participació de la mateixa Ada Parellada i Núria Arnau, moderades per Jesús Querol (13.00 hores).

El dinar popular de cassola de tros (14.00 hores) donarà pas a la cuina en directe amb Teresa Carles, que elaborarà gelats saludables, a l’interior de La Cultural (15.45 hores); cuina en directe amb Osama Mhaero, del restaurant Kamut, que presentarà un gaspatxo de síndria i bacallà a la lleidatana (17.00 hores), o la descoberta de com es fa la hidromel, amb la col·laboració de Les Apicultores, a l’espai de demostracions del Parc (18.00 hores).

Rafel Oncins ha dit, de la seva banda, que la filosofia de PlusFresc Supermercats és la de millorar la qualitat de vida dels ciutadans que hi ha al voltant de les botigues i dels productes que ofereixen i que la fira és una bona oportunitat per a donar-los a conèixer.

Lleida, 26 de maig de 2025

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat