Bell-lloc d’Urgell organitza una jornada per lluitar contra les violències masclistes

Xerrada-violència_masclista01

Se celebrarà el dia 28 de novembre, a partir de les 10.00 hores, sota el títol ‘Coneguem les violències masclistes’
 
La diputada d’Igualtat, Helena Martínez, acompanyada de l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell i diputat, Ramon Cónsola, i la regidora de l’Àrea de la Dona de l’ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, Brigit Jubillar, han presentat aquest dimecres la xerrada ’Coneguem les violències masclistes’, que se celebrarà en format virtual, el dissabte 28 de novembre, a partir de les 10.00 hores, en motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones (25-N), sota l’organització de l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell.
La jornada comptarà amb la conferència en línia que oferirà la tècnica en polítiques d’igualtat de gènere i coach professional certificada, Àngels Revenga, que versarà sobre com reconèixer i identificar les violències en les seves múltiples manifestacions. Es podrà seguir, de forma gratuïta, amb una inscripció prèvia a l’enllaç:  https://cutt.ly/XerradaVG2020
Helena Martínez ha explicat que jornades com aquesta han de servir per seguir visualitzant aquella violència masclista que és invisible, que acaba perpetuant el sistema patriarcal. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat Brigit Jubillar, que ha destacat que les dones han trencat el silenci i que les dones joves són les protagonistes d’aquest punt d’inflexió. Jubillar també ha explicat que s’hi espera una alta participació, recordant que en anteriors edicions, tot i ser presencial, s’hi havien inscrit participants d’arreu de Catalunya.
De la seva banda, Ramon Cónsola ha recordat que les dones són les grans sacrificades de la família i que encara hi ha molta feina per fer. Així s’ha felicitat que hi hagi xerrades com aquesta que ajudin a fer més visible aquesta greu problemàtica de la societat.
Aquesta activitat es complementa amb el procés participatiu que ha iniciat l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, en el que ha de ser el quart Pla de Polítiques de la Dona d’Igualtat de Gènere de Bell-lloc d’Urgell (2020-2024) per configurar una política d’igualtat en l’àmbit sociolaboral i expressar el compromís de les persones responsables de la gestió municipal per fer realitat el principi d’igualtat d’oportunitats entre les dones i homes al municipi de Bell-lloc d’Urgell, per tal de disminuir o fer desaparèixer les desigualtats i discriminacions de gènere encara existents.
 
Lleida, 18 de novembre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat