Baró destaca el paper clau de les comunitats de regants en la transformació econòmica del territori

IMG-20250411-WA0066

IMG-20250411-WA0038

IMG-20250411-WA0036

IMG-20250411-WA0040(1)

El diputat ha participat en la Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya,  un espai de referència per al debat, l’intercanvi i la projecció del regadiu al país i que enguany celebra la 12a edició

Marc Baró, diputat i alcalde de la Pobla de Segur, ha participat avui en la 12a Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya, que ha tingut lloc a l’Espai Cultural La Lira de Tremp, i que ha aplegat més de 200 persones vinculades al món del regadiu.

La trobada, organitzada per l’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR),  està consolidada com un espai de referència per al debat, l’intercanvi i la projecció del regadiu al país. Durant la jornada s’ha dut a terme una ponència científica sobre sostenibilitat al camp català, una taula de debat amb la participació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), i una visita institucional a la presa de la Central Hidroelèctrica de Talarn.

L’acte ha estat inaugurat per la directora d’IDAPA, Amàlia Sanz, i ha comptat amb la participació de Sílvia Paneque, consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, i Miquel Àngel Prats, president d’ACATCOR.

En la seva intervenció, Baró ha destacat el paper clau de les comunitats de regants en un moment de profund canvi econòmic, social i ambiental. “Els reptes són grans —la incertesa climàtica, la pressió sobre els recursos hídrics i la necessitat de modernitzar infraestructures—, però també tenim una oportunitat única per repensar col·lectivament el futur del nostre territori. Des de la Diputació de Lleida estem convençuts que només ho podrem fer sumant esforços amb tots els agents del territori, i les comunitats de regants en sou un actor fonamental”, ha afirmat Baró.

El diputat ha posat en valor l’Agenda compartida per a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, impulsada per la Diputació i el conjunt d’institucions que formen part del G10, com a eina estratègica per fer realitat una economia més verda, circular i digitalitzada. “A través d’aquesta agenda hem impulsat projectes com el reconeixement del regadiu com a infraestructura verda, el CIDAF CAT —el centre d’innovació digital del sector agroalimentari i forestal—, o l’aplicació de tecnologies NB-IoT per a la gestió intel·ligent de l’aigua”, ha remarcat Baró.

Finalment, Baró ha agraït la tasca de l’ACATCOR per fer possible aquesta trobada, de la qual ha dit que posa en valor la força del món rural i la seva capacitat d’organització, de proposta i de lideratge compartit.

Tremp, 11 d’abril de 2025

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat