Barbens celebra l’11a Milla Correpoma i la 35a Fira de la Poma i Templers, amb el suport de la Diputació

Milla_Barbens_WEB

La fruita, l’esport i la cultura, protagonistes durant el cap de setmana del 6 i el 7 d’octubre en aquesta localitat del Pla d’Urgell

La fruita dolça, l’esport i la cultura seran protagonistes el cap de setmana del 6 i el 7 d’octubre a Barbens amb motiu de la celebració de la 35a Fira de la Poma i Templers i l’11è Correpoma-Milla de Barbens amb una previsió d’uns 350 participants. Hi haurà un conjunt d’activitats adreçades a tots els públics amb l’objectiu de fomentar l’esport i els hàbits saludables i fer partícip tothom qui vulgui d’aquesta jornada esportiva per donar a conèixer aquesta població de la comarca del Pla d’Urgell i potenciar una de les produccions agrícoles que la caracteritzen i que li donen identitat: la poma de Barbens.

La Diputació de Lleida ha presentat aquest matí, en roda de premsa l’11è Correpoma- Milla de Barbens, que se celebrarà el dissabte 6 d’octubre, i la 35 a Fira de la Poma i Templers, que tindrà lloc durant tot el cap de setmana del 6 i el 7 d’octubre, organitzada per l’Ajuntament de Barbens amb el suport de la Diputació de Lleida.

En la presentació hi han participat el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; Sandra Sarri, organitzadora del Correpoma, i Elies Piera, regidor de Festes i Esports de l’Ajuntament de Barbens.

Gerard Sabarich ha declarat que per a la Diputació de Lleida és un plaer poder acollir la presentació de les activitats que tenen lloc en els diferents territoris de les comarques de Lleida i que posen en valor les característiques dels seus municipis, com en aquest cas la poma i l’esport. Sabarich també ha subratllat el suport de la Diputació de Lleida per posar en valor els productes de la terra mitjançant la campanya “Aliments, Territori i Tu” i s’ha referit al conjunt de propostes i hàbits saludables de què es podrà gaudir el cap de setmana del 6 i el 7 d’octubre a Barbens, “on es fomenten els hàbits saludables amb l’esport i el consum de la fruita”.

Sandra Sarri ha explicat que l’11è Correpoma-Milla de Barbens és una cursa gratuïta que comprèn 12 categories diferents, que van des dels més petits fins als veterans, sense límit d’edat. Actualment aquesta prova ha passat a ser l’acte més important de la Fira de la Poma i Templers. En les darreres edicions s’hi han inscrit entre 300 i 350 participants, xifra que esperen repetir en la cursa d’enguany. Es manté el mateix recorregut que en les edicions anteriors. Es tracta d’un itinerari urbà i totalment pla de 400 metres que transcorre pels carrers principals del poble. La Milla s’iniciarà a partir de les 16.30 hores i finalitzarà a les 19.00 hores del dissabte, 6 d’octubre. També ha subratllat que l’Ajuntament de Barbens està oferint entrenaments gratuïts durant tot l’any. Aquest any, corredors reconeguts ja han confirmat la seva participació a la Milla, com és el cas de Roger Sans i Aida Alemany.

Per la seva banda, el regidor de Festes i Esports de l’Ajuntament de Barbens, Elies Piera, s’ha referit a la Fira de la Poma i Templers, que pretén divulgar d’una banda l’activitat de la fruita dolça i un dels productes estrella del municipi que és la poma de Barbens, i alhora donar a conèixer el passat templer i patrimonial de Barbens amb la finalitat de promocionar la població tant en el pla turístic com econòmic i fomentar la dinamització sociocultural.

Piera ha explicat que la Fira de la Poma i Templers és un bon vehicle per divulgar la cultura del municipi, però també és una manera de fer arribar la cultura al poble per mitjà dels diferents actes que s’hi organitzen. El regidor ha volgut donar les gracies als voluntaris i als veïns del municipi que han treballat dur per recuperar una antiga tradició de la festa, que és el guarniment dels carrers durant la Fira de la Poma. El resultat d’aquest esforç es podrà veure, entre d’altres indrets, al carrer Domènec Cardenal, on s’ha fet un esforç molt important.

D’altra banda, entre les novetats de la fira d’enguany destaquen la mostra de varietats de poma i dues exposicions de pintura: una de col·lectiva amb el nom de “La Poma”, organitzada per Grupdart.cat “les Mans de les Arts”, i la segona, que es podrà veure al Museu de Maquinària Agrícola, amb el títol “Moments” d’Ània Aragonés. Finalment, enguany també es podrà veure una exposició fotogràfica del centenari del Futbol Club Barbens. A més, durant el cap de setmana s’han programa diferents activitats musicals.

Lleida, 24 de setembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat