Balaguer, seu de la trobada d’escoles de bàsquet

Escoles Basquet a Balaguer

La jornada se celebrarà el diumenge 10 de maig i els organitzadors esperen mobilitzar unes 5.000 persones entre jugadors i acompanyants

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la Trobada Final d’Escoles de Bàsquet de Lleida, que se celebrarà el proper diumenge, 10 de maig, a Balaguer. L’acte ha comptat amb la presència del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo; l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; el regidor d’Urbanisme, Esport i Joventut, Guifré Ricart; i el delegat a Lleida de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril.

Aquest Trobada Final de Bàsquet tindrà com escenari dos dels pavellons de Balaguer, el Municipal i el d’Inpacsa, i està organitzada per la Federació Catalana de Bàsquet. Es preveu una participació superior a uns 1.200 jugadors pertanyents a 28 escoles i clubs de les comarques de Lleida, que s’han repartit en 109 equips i que es calcula que jugaran uns 200 partits. Aquest volum de jugadors, unit al dels membres de la mateixa organització i al d’acompanyants –tenint en compte que els participants són nens i nenes nascuts a partir del 2003–, fa que des de la Federació situïn en 5.000 la xifra de persones que es mouran amb motiu de la Trobada.

Antoni Fo ha posat la Trobada com “un exemple de la incidència de l’esport de base en el territori, ja que comptarà amb més de mil nenes i nenes participants”. És per això que ha expressat el total suport de la Diputació a l’esport de base, una eina que “ha de servir no només per formar esportistes, sinó persones”.

Per la seva banda. Ferran Aril ha subratllat que “és l’activitat que clou la temporada per als nens i nenes més petits” i que suposa “un gran impacte per Balaguer”, que per aquest motiu s’han preparat diverses activitats paral•leles coincidint amb la jornada.

Lleida, 4 de maig de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat