Balaguer organitza el 14è Triatló de Muntanya i la segona edició del Quadratló, que serà puntuable per a la Copa del Món

Es correrà el dia 24 d’agost amb sortida des de l’embassament de Sant Llorenç de Montgai

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dimarts la roda de premsa de presentació del 14è Triatló de Muntanya i 2n Quadratló de Balaguer, que se celebrarà el dia 24 d’agost a la comarca de la Noguera, a partir de les 16.30 hores.

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat també amb la participació de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i del tècnic d’Esports de l’Ajuntament, Albert Marvà, i l’assistència de la vicepresidenta segona, Estefania Rufach; i de la regidora d’Esports de Balaguer, Gemma Vilarasau.

El punt de sortida de les dues modalitats tornarà a ser l’embassament de Sant Llorenç de Montgai amb un circuit de natació de 750 metres. Els participants del Triatló continuaran la competició amb un recorregut de 20 km en bicicleta BTT i 4,5 km de cursa a peu, per la bultra de Balaguer, el bosc de ribera que ressegueix el riu i el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses. Els participants a la Quadratló després de la prova de natació seguiran el recorregut amb 22 km de bicicleta per carretera, 4 km de piragüisme pel riu Segre al seu pas per Balaguer i 4,5 km de cursa a peu.

Joan Talarn ha destacat els valors esportius que aporta aquesta competició que, en comptar amb una prova puntuable per a la Copa del Món, fa que situï Balaguer i la comarca al mapa de les competicions internacionals i li permeti ser una referència en el calendari esportiu mundial. Entre els participants en la quadratló, hi ha esportistes belgues, portuguesos i txecs, entre altres.

Joan Ignasi Vidal ha recordat que el triatló és la prova més coneguda, amb la qual Balaguer i la comarca es va erigir, ara fa 14 anys, com a única prova de triatlons de muntanya que existien, i ha posat en valor l’organització de la segona edició del quadratló que potencia encara més l’aposta per l’organització de grans competicions amb la presència dels millors esportistes de l’especialitat. També ha destacat la importància de la col·laboració dels municipis de la comarca com Vilanova, Gerb o Os de Balaguer en l’organització de les proves.

Per la seva banda, Albert Marvà ha explicat que el triatló compta amb participants força experimentats ja que el tram de cursa en BTT està considerat de molt alt nivell tècnic, perquè discorre per corriols de força dificultat. En ambdós casos, la competició es desenvolupa en la modalitat d’esprint.

La inscripció és de 150 participants, 50 dels qual són per al quadratló. En aquest cas, l’organització ja no admet més atletes per qüestions d’infraestructura i funcionament.

La cursa comptarà amb la participació de més de 50 voluntaris entre agents rurals, protecció civil, cossos de seguretat i membres de l’organització.

Lleida, 20 d’agost de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat

Triatló Balaguer02_SLI

Se correrá el día 24 de agosto, con salida en el pantano de Sant Llorenç de Montgai

El presidente de la Diputación de Lleida, Joan Talarn, ha presidido este martes la rueda de prensa de presentación del 14.º Triatlón de Montaña y 2.º Cuadratlón de Balaguer, que se celebrará el día 24 de agosto en la comarca de La Noguera, a partir de las 16.30 horas.

La presentación —que ha tenido lugar en la sala de prensa de la Diputación— ha contado también con la participación del alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, y del técnico de Deportes del Ayuntamiento, Albert Marvà, y con la asistencia de la vicepresidenta segunda, Estefania Rufach, y de la concejala de Deportes de Balaguer, Gemma Vilarasau.

El punto de salida de las dos modalidades volverá a ser el pantano de Sant Llorenç de Montgai, con un circuito de natación de 750 metros. Los participantes en el triatlón continuarán la competición con un recorrido de 20 km en bicicleta BTT y 4,5 km de carrera a pie por el bosque de ribera de Balaguer, que acompaña al río, y el monasterio cisterciense de Santa Maria de les Franqueses. Los atletas que realicen el Cuadratlón, tras la prueba de natación, seguirán el recorrido con 22 km de bicicleta por carretera, 4 km de piragüismo por el río Segre a su paso por Balaguer y 4,5 km de carrera a pie.

Joan Talarn ha destacado los valores deportivos que aporta esta competición, que, al contar con una prueba puntuable para la Copa del Mundo, sitúa a Balaguer y a la comarca en el mapa de las competiciones internacionales y les permite ser una referencia en el calendario deportivo mundial. Entre los participantes en el cuadratlón se encuentran deportistas de nacionalidad belga, portuguesa y checa, entre otras procedencias.

Joan Ignasi Vidal ha recordado que el triatlón es la prueba más conocida de este evento y que, ahora hace 14 años, era la única prueba de triatlones de montaña que existía. Además, ha puesto en valor la organización de la segunda edición del cuadratlón, que potencia aún más la apuesta por la organización de grandes competiciones con la presencia de los mejores deportistas de la especialidad. También ha destacado la importancia de la colaboración de los municipios de la comarca, como Vilanova, Gerb u Os de Balaguer, en la organización de las pruebas.

Por su lado, Albert Marvà ha explicado que el triatlón cuenta con participantes experimentados, ya que el tramo de carrera en BTT está considerado de muy alto nivel técnico por cuanto discurre por senderos que presentan bastante dificultad. En ambos casos, la competición se desarrolla en la modalidad de sprint.

La inscripción es de 150 participantes, 50 de los cuales se medirán en el cuadratlón. En este caso, la organización ya no admite más atletas por cuestiones de infraestructura y funcionamiento.

La carrera contará con la participación de más de 50 voluntarios, entre agentes rurales, protección civil, cuerpos de seguridad y miembros de la organización.

Lleida, 20 de agosto de 2019