Avancen les obres del nou centre de Neurorehabilitació Miquel Martí i Pol

Reñe_visita_Hospital_Esclerosi_multiple_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida ha fet una visita a les obres del nou centre de Neurorehabilitació Miquel Martí i Pol

La Diputació aportarà 380.000€ per continuar l’atenció als 200 pacients actuals i ampliar serveis a les noves instal·lacions

El trasllat de l’HUAV a les noves instal·lacions es preveu a l’estiu

La Diputació de Lleida aporta 380.000 euros a la Fundació Esclerosi Múltiple per fer front a les obres d’arranjament i adequació de la nova seu del Centre de Neurorehabilitació Miquel Martí i Pol, que estarà situada a l’avinguda Onze de Setembre de Lleida, i que substituirà l’actual Hospital de Dia Miquel Martí i Pol, ubicat a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

El trasllat, previst a l’estiu, suposarà una millora en les instal·lacions i el serveis que es donen actualment a 200 pacients afectats d’esclerosi múltiple, així com d’altres malalties neurològiques minoritàries discapacitants, fins una vintena, com ara l’ELA o la malaltia de Huntington. L’ampliació també permetrà atendre més persones en llista d’espera.

La responsable de la Fundació Esclerosi Múltiple, Conxita Tarruella, ha recordat que el suport de la Diputació en aquest trasllat ha estat fonamental i que sense l’ajut ajut no seria possible. En el cas del Centre de Neurohabilitació, el cost del trasllat està fixat en 500.000€.

Des de la Diputació el seu president, Joan Reñé, ha assenyalat que “per implementar encara més la seva eficiència en el teixit social de Lleida, calia una nova ubicació de l’Hospital de Dia Miquel Martí i Pol amb més espai, més equipaments i més serveis per atendre un volum creixent de persones i minimitzar els temps d’espera”.

La trajectòria d’aquest centre va començar a la seu de la Creu Roja-Casa de Socors i l’any 2004 ja es va instal·lar a l’Arnau de Vilanova. Girona i Reus són les altres dos ciutats catalanes que compten amb un centre d’aquestes característiques, però el de Lleida és públic. Actualment, té 17 professionals en plantilla.

Lleida, 19 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat