Avançarem 15,9M€ a ajuntaments i consells comarcals per liquidar pagaments pendents de la Generalitat

Ple_Juny_2016-WEB (1)

Ple_Juny_2016-WEB (2)

El Ple aprova participar al Pla Extraordinari d’Assistència Financera on participaran totes les diputacions donada la situació de crisi econòmica i financera que pateix la Generalitat i que dificulta el pagament a consells i ajuntaments
La Diputació de Lleida fa seu el manifest de la Plataforma en defensa de la unitat de les col·leccions del Museu de Lleida i el MNAC a proposta del president
Reñé: ‘Respecto la sentència, però no hi estic d’acord. L’art és de tothom, però és aquí’.

Més de 150 ajuntaments de les terres de Lleida rebran els pagaments en concepte d’anualitats pendents de PUOSC, i 100 ho rebran en concepte de Fons de Cooperació Local gràcies a l’aportació de 15,9 milions d’euros que la Diputació de Lleida farà properament per liquidar pagaments pendents de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta col.laboració es materialitzarà en la signatura del conveni que avui ha aprovat el Ple de la Diputació de Lleida, i també beneficiarà els consells comarcals per tal que, com la resta d’ens locals, puguin atendre les despeses ordinàries derivades dels serveis que presten.
El president Joan Reñé ha explicat que aquest serà el tercer conveni que les diputacions catalanes proposen de fer donada la situació de crisi econòmica i financera que pateix la Generalitat i que provoca que algunes obligacions reconegudes del Govern es trobin pendent de pagament al món local. Els convenis que han precedit el del 2016 se signaren l’any 2012 i al 2014 i estipulen el retorn dels imports prèviament avançats.
El Ple també s’ha pronunciat per majoria a favor de la unitat de les col•leccions d’art del Museu de Lleida i del MNAC. En concret, s’ha adherit al manifest de la Plataforma d’Entitats Culturals, tal com es comprometé a impulsar el president Reñé.

‘Respecto la sentència, però no hi estic d’acord. L’art és de tothom, però és aquí’, ha reblat Reñé en el transcurs del Ple en defensa que les peces continuïn sota custòdia catalana.

Els serveis jurídics de la Diputació de Lleida col•laboren en la defensa de l’art del monestir de Sixena analitzant possibilitats legals que permetin preservar aquest patrimoni en el seus punts d’exposició actuals. En paral•lel, la vicepresidenta de
segona, Rosa Pujol, i la directora de l’IEI, participaran aquest dimecres a l’acte de la Plataforma d’Entitats Culturals a Barcelona davant del MNAC.

Nou conveni de teleassistència per més de 1.380 usuaris

Entre els punts més destacats a nivell de consignació pressupostària, el Ple també ha aprovat el conveni de teleassistència amb els consells comarcals i el departament de Treball, Afers socials i Famílies perquè més de 1.380 persones disposin del servei de teleassistència a les seves llars. L’import del conveni és de 400.000 euros i també inclou els ajuts d’urgència que es gestionen des d’aquests ens locals. Així mateix, la Diputació de Lleida també aportarà més de 430.000 euros per finalitzar les obres del Centre de Salut Infanto-juvenil per a persones amb discapacitat i trastorns de conducta que finança a Juneda; i 20.000 euros més per les activitats de l’Associació Aremi.

La Corporació també ha donat llum verda el projecte corresponent a la tercera fase del Projecte de la Variant d’Ivars d’Urgell, i a la col.laboració de 160.000 euros amb l’Ajuntament de Les per a la reconstrucció de la passarel.la de vianants sobre el riu Garona, malmesa durant les riuades de la Val d’Aran.

Lleida, 21 de juny de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat