Artesa de Lleida recrearà en places i carrers la Batalla de Nàpols de 1943

Batalla_Napols_Artesa_002_WEB

Presentació de la recreació de la Batalla de Nàpols a Artesa de Lleida

Batalla_Napols_Artesa_001_SLI

Presentació de la recreació de la Batalla de Nàpols a Artesa de Lleida

L’objectiu és fer una reconstrucció històrica de la segona Guerra Mundial amb campaments, tropes i vehicles d’època

El municipi d’Artesa de Lleida recrearà els dies 29 i 30 d’abril i l’1 de maig la Batalla de Nàpols que va tenir lloc el setembre de 1943 i que va durar quatre dies en que la gent de Nàpols es va alçar i van fer fora les tropes alemanyes. L’Ajuntament d’Artesa de Lleida i els organitzadors d’aquest esdeveniment històric pretenen recrear en els carrers i places d’aquest municipi del Segrià la vida dels homes i dones d’aquesta època.

És la primera vegada que Artesa de Lleida organitza tres dies amb simulacres  de la vida, de campaments dels aliats i de la comandància alemanya de la Segona Guerra Mundial i que mobilitza nombroses persones d’arreu d’Espanya i d’Europa que actualment estan interessades a conèixer de primera mà la historia recent. En particular, els organitzadors esperen que uns 200 figurants es desplacin al poble i que unes 10.000 persones el visitin.

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a la Diputacio de Lleida amb la participació del vicepresident quart, Jordi Latorre; de l’alcalde d’Artesa de Lleida, Pere Puiggròs, i els regidors Joan Casola i Iolanda Horcajadas, acompanyats  dels organitzadors, Jordi Palau i Esteve Roure.

Latorre ha afirmat que és del tot necessari conèixer els fets que van succeir durant la Segona Guerra Mundial.

El regidor Joan Casola ha afegit que “no volem ferir cap sensibilitat ni fer apologia de la guerra sinó tot el contrari, que el poble d’Artesa de Lleida sigui l’escenari del que es va viure durant la guerra deixant clar que mai més torni a passar”. Aquest esdeveniment forma part del programa dels actes de la Setmana cultural de Primavera.

L’organitzador Joan Palau ha explicat que Artesa de Lleida es guarnirà per aquesta ocasió agafant l’estètica i el format de l’època transportant-la a l’actualitat i transformant-se en un plató de cinema.

Finalment, Esteve Roure ha explicat que algunes de les activitats més destacades seran el mercadet de col·leccionisme, la presència de foodtrucks (caravanes de menjar instal·lades al carrer Vinya Nou) o el concurs de pintura en que es lliurarà a professionals i no professionals unes xapes metàl·liques de grans dimensions en les quals es podran pintar com  ho feien les forces d’aviació durant la guerra amb seguint un criteri històric i artístic.

Lleida, 26 d’abril de 2017

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat