Arriba la 35a edició de la Cursa Balafia-Aremi, un exemple d’inclusió social

Cursa_Aremi_002_SLI

Cursa_Aremi_001_SLI

 

Tindrà lloc el 30 d’abril a benefici de la paràlisi cerebral amb una jornada d’esport i competició i amb activitats paral·leles per a tota la família al barri de Balafia de Lleida

La Cursa Balafia-Aremi arriba a la seva 35a edició convertint-se en una de les curses més veteranes de la ciutat de Lleida, essent l’única que fomenta decididament la inclusió de les persones amb mobilitat reduïda en el món de l’esport i la competició de les comarques de Lleida.

La presentació ha tingut lloc aquest dimarts a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la presència del vicepresident quart, Jordi Latorre; de la presidenta d’Aremi, Mercè Batlle; del president de l’Associació de Veïns, Antoni Baró; del tinent-alcalde de la Paeria de Lleida, Joan Gómez; del representant territorial d’Esport a Lleida, Joan Segura; de la directora de Kaptiva Sports i responsable de les Supercurses, Aina Conca, i de l’atleta amb discapacitat, Jordi Torné.

El vicepresident quart de la Diputacio de Lleida, Jordi Latorre, ha subratllat els objectius principals d’aquesta cursa veterana: impulsar i fomentar la participació de les persones amb discapacitat en activitats comunitàries, potenciant la seva autoestima, així com promoure la participació de la ciutadania en favor de la integració, la inclusió i la cohesió social. El representant d’Esports a Lleida, Joan Segura, ha afegit que la Cursa Aremi vol ser un referent de l’esport inclusiu a les terres de Lleida.

L’Associació de Veïns de Balafia unint esforços amb la Fundació Aremi organitza aquesta cursa amb l’objectiu doble que els corredors puguin millorar la seva marca personal però alhora obtenir fons per a la paràlisis cerebral. D’aquesta manera, es pretén que tothom pugui participar, ja siguin atletes amb molta experiència com persones que s’estan iniciant al running.

La cursa constitueix una autèntica Festa de la Primavera, de l’exercici físic i l’esport. La fira de l’esport i la salut, la caminada popular i les supercurses fan que tothom pugui gaudir d’un matí de diumenge, el proper 30 d’abril.

Aquest any s’han redissenyat els recorreguts pels carrers del barri lleidatà de Balafia, de manera que es podrà córrer la cursa de 10 km i la de 5 km.

També s’han consolidat les distàncies d’1 km i la caminada popular, ambdues més conegudes com a Supercurses, en les quals grans i petits podran córrer en família. Com a fi de festa, s’ha organitzat un espectacle infantil del Club Super3.

L’any passat, 1.500 persones van participar a les Supercurses.

Tots els beneficis de la cursa aniran destinats a programes i activitats per a l’alumnat del Centre d’Educació i usuaris del Centre Ocupacional i Residència de l’Associació Aremi.

Les inscripcions es poden realitzar a les següents pàgines web: www.cursabalafiaaremi.org  i www.supercurses.com .

Lleida, 18 d’abril de 2017

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat