Arbeca inaugura la reforma de les piscines, que van quedar malmeses pel temporal Dana al 2019

Inauguració piscines Arbeca_1

Inauguració piscines Arbeca_4

Inauguració piscines Arbeca_3

Inauguració piscines Arbeca_2

El president Joan Talarn ha presidit la inauguració dels treballs de reforma integral del recinte 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de l’alcalde d’Arbeca, Sergi Pelegrí, del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, dels diputats Carles Gibert i Ramón Cónsola, i dels regidors del consistori, ha inaugurat aquest dilluns la reforma integral de les piscines d’Arbeca, malmeses al 2019 pel temporal Dana i que l’any passat no van poder obrir les seves portes.

L’estada de Joan Talarn a Arbeca ha començat a l’Ajuntament on, a més de Sergi Pelegrí i Bernat Solé, també ha estat rebut per Francesc Roset, tinent d’alcalde de l’Ajuntament, i la resta de membres de la corporació municipal. Després que el delegat del Govern ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, s’han traslladat a les piscines municipals en un recorregut a peu durant el qual han visitat la zona afectada pel temporal Dana. Un cop a les piscines, s’ha procedit a descobrir una placa commemorativa i han efectuat una visita al recinte.

El president de la Diputació ha recordat que, a l’octubre de 2019, va poder veure en primera persona la situació de les piscines i compartir la desolació dels veïns i veïnes d’Arbeca, i per això ha afirmat que “avui és un goig poder inaugurar-les”, més encara, ha apuntat Talarn, “en un poble com Arbeca, on les piscines són el centre social del municipi”. Talarn ha afirmat que “obrir aquestes piscines demostra la capacitat que tenim com a societat per refer-nos dels danys que a vegades provoca la natura”.

Després d’haver enllestit la reobertura de les piscines, ara toca, com ha dit el president, “solucionar definitivament l’origen del problema, perquè si torna a venir una altra rubinada, no es torni a produir la situació que vam viure i puguem encarar aquest problema solucionant-lo abans que pugui passar”.

Amb l’episodi del Dana, la Diputació de Lleida va reaccionar amb celeritat, mobilitzant 1 milió d’euros d’urgència per ajudar els ajuntaments afectats en un primer moment, una actuació a la qual després es va donar continuïtat amb inversions com l’efectuada a les piscines d’Arbeca.

Per la seva banda, el delegat del Govern, ha definit les piscines com “un equipament de primer ordre”, el qual significa un “primer pas per revertir la situació abans de l’episodi del Dana”. El projecte ha de continuar amb una segona fase, ha dit Bernat Solé, perquè “tenim resolts els problemes, però no tenim una solució estructural i global per a la problemàtica que tenim amb el creuament d’aquest fons de vall que acumula les aigües en cas de rubinada i per altra banda, el creuament del canal d’Urgell”. Solé ha afirmat que hi ha un projecte fet i que cal que totes les administracions treballin plegades amb la màxima coordinació per donar una resposta.

Finalment, l’alcalde d’Arbeca s’ha mostrat molt content de la reforma de les piscines després de dos anys i ha agraït també a les administracions presents que hagin contribuït a que “aquest equipament sigui avui una realitat”. Referent a la decisió de bonificar el 70% del preu dels abonaments, Pelegrí ha afirmat que és un gest de reconeixement davant la paciència d’un veïnat que l’any passat es va quedar sense piscines.

Arbeca, 26 de juliol de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat