Aprovem 4M€ per recerca i reformes a l’Hospital Arnau

Ple_Diputacio_març_001_SLI

Ple de la Diputació del mes de març de 2015

Ple_Diputacio_març_002_SLI

Ple de la Diputació del mes de març de 2015

Ple_Diputacio_XAL_001_SLI

Ple de la Diputació del mes de març de 2015

El ple d’aquest divendres ha convocat un minut de silenci per condemnar l’atemptat de Tunísia i s’ha aprovat el primer pas perquè la institució s’integri a la XAL amb la resta de diputacions catalanes

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres el conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida (UdL) i la Diputació de Lleida per a l’execució del segon edifici de Biomedicina, mitjançant el qual la corporació aporta 2M€ per a la finalització d’aquest equipament. El nou edifici, destinat a la recerca i els estudis d’aquesta especialitat, està ubicat al costat del primer edifici de biomedicina i de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Així mateix, la Diputació aportarà 1.981.530,59 € a la reforma i adaptació dels 14 boxes de la Unitat de Cures Intensives (UCI) situada a la sisena planta de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El president de la institució, Joan Reñé, visitarà la zona a remodelar el proper dimecres, 25 de març.

En l’àmbit de Salut Pública també s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre el Departament de Benestar Social i Família i la Diputació de Lleida, a través del qual la corporació lleidatana aportarà 340.000€, mitjançant els consells comarcals i l’Ajuntament de Lleida, pel servei de teleassistència i pel servei d’urgència social.

Aposta per la informació de proximitat

Amb els vots a favor de CiU-CDA i ERC i les abstencions de PSC i PP, la Diputació de Lleida ha aprovat un conveni amb la XAL que permetrà impulsar la gestió conjunta per part de les quatre diputacions catalanes de la plataforma de suport a ràdios i televisions de proximitat.

D’aquesta forma, la Diputació de Lleida de suma a la de Girona -que aquesta setmana també ha aprovat la seva entrada a la XAL- amb la voluntat d’unir esforços per a la promoció de la comunicació de proximitat. Està previst que la Diputació de Tarragona també s’integri en l’estructura de la XAL aquest mes de març.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que el més important d’aquest conveni és que la XAL serà l’eina que facilitarà que qualsevol informació del territori arribi a la totalitat del país.

“La gestió conjunta de les quatre diputacions pretén donar consistència a un ens que té la capacitat de transmetre arreu del país les informacions de interès que generen els petits mitjans de comunicació del territori, donant a les comarques lleidatanes la rellevància que es mereixen”, ha indicat Reñé durant el ple.

Un cop totes les corporacions aprovin el mateix acord en les respectives sessions plenàries es farà la signatura del conveni pel qual la XAL modificarà la seva figura jurídica. Actualment, la XAL és una societat mercantil de capital públic aportat per la Diputació de Barcelona.

Altres punts aprovats

El ple ha aprovat la delegació efectuada pels ajuntaments de la Coma i la Pedra, el Pont de Bar, Almenar, l’Espluga Calba, Fondarella, els Omellons, Tàrrega, Térmens, Vilanova de la Barca i Torà, de l’EMD de Fontllonga-Ametlla, del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i de la Comunitat de Regants del Canal de Pinyana de Torrefarrera, a través de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals, de les facultats que tenen atribuïdes en matèria de gestió i recaptació de diferents impostos.

En el transcurs de la sessió també s’ha donat compte del període mig de pagament a proveïdors corresponent al mes de febrer de 2015, que s’ha rebaixat encara més respecte al del mes de gener, passant dels -1,28 dies a -2,89 dies a partir dels 30 dies de la presentació de les factures o certificacions d’obra.

El ple de la corporació lleidatana també ha donat llum verda a l’aprovació del conveni de col·laboració amb l’Agència Tributària de Catalunya, per a la recaptació en via executiva dels deutes que els traspassi l’Agència de Tributs de Catalunya (ATC). Igualment, l’ATC podrà dur a terme per delegació de les diputacions accions de recaptació executiva dels tributs de les pròpies diputacions o dels que hagin assumit dels municipis.

També ha aprovat l’aportació per part de la corporació lleidatana de 250.000€ per a l’activitat de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, per al període 2015-2017 i el conveni-marc de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida, sobre la Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

Finalment, el ple ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i els consells comarcals, en matèria de cooperació i assistència municipal, que suposa una aportació de 1.870.000 € per a serveis de cooperació i assistència als municipis i 1.055.550 € per al servei d’assistència tècnica (SAT).

Al final del ple, el president de la Diputació de Lleida ha convocat un minut de silenci per condemnar l’atemptat de Tunísia, on les últimes dades situen en 23 les persones mortes, entre elles una parella de jubilats de Barcelona.

Lleida, 20 de març de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat