Antonio Moreno i Marc Tugues participaran a l’ABSA Cape Epic, el Tour de les proves de BTT, amb la col·laboració de la Diputació

Es disputarà per parelles del 18 al 26 de març a Sud-Àfrica i els dos ciclistes lleidatans competiran com a membres de l’equip Bike-Park Vila-sana/New Class


Seran vuit etapes amb més de 700 quilòmetres de recorregut total i 13.000 metres de desnivell positiu

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de l’equip lleidatà Bike-Park Vila-sana/New Class que participarà a l’ABSA Cape Epic de Sud-Àfrica, una prova per etapes que està considerada com la més important del món en bicicleta de muntanya.
La presentació ha comptat amb la participació del diputat Josep Ibarz; Joan Segura, representant territorial de Esports a Lleida; Joan Sangrà, alcalde de Vila-sana; Xavier Molins, regidor d’Esports de Vila-sana; i Antonio Moreno i Marc Tugues, els components de l’equip ciclista.

En la seva intervenció, Josep Ibarz ha expressat la satisfacció de la Diputació de Lleida per donar suport a una iniciativa que permetrà “dur el nom de Lleida a Sud-Àfrica”, tenint en compte a més que “representarà Vila-sana i un dels seus equipaments més emblemàtics, el Bike-Park Vila-sana”.

Coneguda com el Tour de França de les proves de mountain bike, l’ABSA Cape Epic se celebrarà a Sud-Àfrica del 18 al 26 de març amb la participació de 1.200 ciclistes. Es disputa per parelles (600, concretament, provinents de 70 països) i, en el cas d’Antonio Moreno i Marc Tugues, viatgen amb l’objectiu de viure l’experiència per després poder-la compartir amb els joves de Lleida, sobretot a través del Bike-Park de Vila-sana. Moreno i Tugues també han posat en valor el ciclisme com a mitjà per viure grans aventures, tal com ells podran comprovar en aquesta cita en què hauran de córrer junts durant tota la setmana de competició.

Una setmana marcada per la duresa però que també exigeix un gran nivell tècnic i una capacitat de recuperació força gran. Així, l’ABSA Cape Epic constarà de prop de 700 quilòmetres de recorregut repartits en vuit etapes i amb un desnivell acumulat superior als 13.000 metres, amb quatre etapes consecutives de més de 100 quilòmetres i en algunes d’elles amb un desnivell positiu de 2.000 metres. Tot plegat, a més, es podria veure complicat per la forta sequera que està patint Sud-Àfrica.
Lleida, 6 de març de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat