Almenar organitza la 3a Fira Tast amb tallers gastronòmics i degustació de plats elaborats

Fira_tast_01

Fira_tast_02

Fira_tast_03

Fira_tast_04

La sala polivalent i voltants acullen una fira que s’allargarà durant el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre

 

El vicepresident Ferran Accensi; l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, i el regidor d’Educació i Salut, Eduard Martí, han presentat, a la sala de premsa de la Diputació, la tercera edició de Fira Tast d’Almenar, que se celebrarà els dies 23 i 24 d’octubre a la sala polivalent i voltants.

 

La Fira està organitzada per l’Ajuntament d’Almenar i l’Associació Tastar i Menjar. Segons ha explicat Teresa Malla, es tracta d’una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada, on la gent del poble col·labora de forma voluntària cuinant i apropant la cuina local al visitant. Està previst que hi participin una quinzena d’expositors i, hores d’ara, ja hi ha inscrits 55 cuiners del municipi per participar en l’activitat d’elaboració de plats.

 

Teresa Malla ha recordat els inicis del que van ser les jornades gastronòmiques (de la qual se’n van fer deu edicions) i que es van transformar en fira “perquè volíem potenciar i conservar la cuina de tota la vida, perquè, cada vegada, amb el pas del temps, hem cuinat d’una manera diferent, amb més prefabricats i elaborats.”  Les jornades van tenir molt èxit “perquè es passava del cuinat al tast, tot de km0, i productes de proximitat i temporada; però necessitàvem transmetre-ho fora, i aquí neix Fira Tast”.

 

En aquest sentit, Eduard Martí ha afegit que per promocionar els expositors que tindran les seves parades a l’exterior de la sala, es donarà un val de 5 euros als cuiners que elaboraran els seus plats, per gastar-lo en qualsevol d’aquests punts, i ha afegit que la fira ha estat molt ben acollida per tothom, i que esperen tenir molts visitants de fora.

 

De la seva banda, Ferran Accensi ha posat en valor la celebració de la fira en uns moments, encara de certa incertesa, però que compta amb uns antecedents d’èxit absoluts, per la qual cosa ha aventurat que les prop de 1.500 persones que s’espera que visitin l’espai de la fira tornin a gaudir gastronòmicament com ho van fer en les anteriors edicions.

 

La fira s’iniciarà dissabte, dia 23, a les 11.15 hores amb una cercavila, que donarà pas al primer dels tallers previstos (12.00 hores), a l’espai de les carpes.

 

Entre d’altres, destaca l’acte amb què s’obriran portes, a la tarda, amb el taller Batch Cooking, com organitzar-nos la setmana per gaudir menjant saludable, a càrrec de Naila Martínez, dietista nutricionista @My_nutritionist.

 

Durant tot el dissabte, hi haurà parades i inflables per a la canalla. També hi haurà una foodtruck i una parada d’entrepans per qui vulgui sopar durant el concert, a càrrec del grup The Denim Rips.

 

El diumenge, dia 24, s’iniciarà amb un esmorzar popular de selló i porró (9.00 hores), previ als tastets amb els plats elaborats i la taula temàtica (11.00 hores); un taller de cuina a càrrec d’Ada Parellada (11.30 hores); una degustació dels plats elaborats amb productes de proximitat i la cloenda oficial de la Fira, que anirà a càrrec de Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials a Lleida d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

Per a més informació: https://almenar.cat/municipi/festes-i-fires/fira-tast/programa-fira-tast-2021

 

 

 

 

Lleida, 20 d’octubre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat