Almenar celebra la cinquena edició d’una fira de Nadal molt centrada en la promoció lectora dels joves

Mercat_Nadal_Lletra_01

Mercat_Nadal_Lletra_02

Mercat_Nadal_Lletra_03

El 5è Mercat de Nadal i Lletra se celebrarà l’11 de desembre amb la participació d’empreses, comerços i la biblioteca del municipi

 

El diputat Jordi Verdú ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació del 5è Mercat de Nadal i Lletra d’Almenar, que se celebrarà el dia 11 de desembre.

 

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació, i ha comptat amb les intervencions del regidor de Noves Tecnologies i Benestar Social, Carles Ferrer; la regidora de Cultura, Dolors Gatnau, i la cap de la biblioteca Ramon Berenguer IV d’Almenar, Anna Salvia.

 

El mercat va néixer dins el programa del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil “Municipi Lector”, i Almenar s’hi va adherir l’any 2008, essent el seu objectiu el foment de la lectura dels 0-18 anys, implicant i treballant diversos agents del municipi.

 

L’any 2016, el Consell Lector, format per membres de l’Ajuntament d’Almenar, els tres centres d’ensenyament i les seves respectives AMPES, el Clijcat i la biblioteca,  van  dissenyar una acció per tal de donar encara més visibilitat al llibre al municipi i enguany se’n compleix la cinquena edició.

 

Després de celebrar una edició diferent l’any 2020, la d’aquest any manté el mateix objectiu de visibilitzar  i socialitzar el llibre dins un entorn poc habitual, el carrer, dins un mercat, “en una jornada on ja intervenen molts agents del municipi, sobretot l’Associació de Comerciants, Empreses i Serveis d’Almenar mobilitzats i implicats des del primer dia en aquesta acció amb un compromís social de la lectura”, ha explicat Anna Salvia.

 

Així, els dos principals objectius del mercat són la visibilització i socialització del llibre, i el foment del comerç de proximitat. Per això, s’han previst accions només dedicades al món del llibre i sobretot pensades per a infants i joves, on seran presents editorials del territori: Mosaics, Pagès i Meraki i llibreries especialitzades en literatura infantil i juvenil, com el Genet Blau de Lleida. Per altra banda, totes les parades del mercat, “en tenim més de quaranta, han de recomanar un llibre i després amb el suport d’EMUN FM editarem un vídeo de totes les recomanacions”, ha destacat Dolors Gatnau.

 

Per la seva banda, Jordi Verdú ha posat en valor el Mercat “perquè lliga la promoció econòmica amb l’hàbit a la lectura, i està dedicada especialment als més joves, per tal que es captivin en noves lectures que puguin fer, ja sigui durant aquestes festes o en el proper any”.

 

Durant la fira, i amb el suport de l’Ajuntament i EDA, una empresa elèctrica d’Almenar, fomentarà la compra a les parades amb estratègies de venda de productes locals.

 

Lleida, 9 de desembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat