Almacelles millora els accessos a l’escola amb el suport de Diputació de Lleida

Obres Almacelles_WEB

Obres Almacelles_SLI

L’obra, que ha estat finançada en més del 50% per la corporació, connectarà els dos edificis escolars, augmentant la seguretat dels més de 400 alumnes, i la nova zona estarà dedicada a la científica local Teresa Rodrigo

Almacelles tindrà a partir del mes de setembre uns nous accessos que connectaran els dos edificis del CEIP Antoni Simó i Arnó i que, alhora, seran adequats com un nou espai cultural del Tossal de Santes Creus, un lloc emblemàtic convertit en punt de reconeixement al món de l’ensenyament i la saviesa.

La Diputació de Lleida ha aportat 17.700 euros –més del 50 per cent del cost total– per fer possible aquesta obra d’arranjament dels annexos a l’escola.

Amb aquesta actuació es millorarà la connectivitat i es garantirà la seguretat, tant de vianants com de vehicles, en l’accés a un centre que compta amb més de 400 alumnes i que genera molt trànsit al llarg de l’any.

Les obres es van iniciar amb l’extracció de terres, guanyant espai al turó, construint una escullera de pedra i habilitant una vorera de tres metres, on es plantaran arbres i s’instal·laran fanals i plafons informatius.

L’alcalde d’Almacelles i diputat provincial, Josep Ibarz, ha anunciat que aquest nou espai estarà dedicat a la científica local Teresa Rodrigo, que va participar en la investigació i el projecte del Bosó de Higgs realitzat a Suïssa. L’espai, amb diferents plafons informatius sobre el treball de la científica d’Almacelles, s’emmarca en un projecte cultural global.

És per aquest motiu que Ibarz ha assenyalat que “és una actuació que es complementa i engrana amb una sèrie de millores que fa molts anys que duem a terme en tot aquest turó, el Tossal de Santes Creus. És el lloc on a mitjans dels anys 80 es va ubicar l’escola pública i que no estava en condicions òptimes. Amb diferents actuacions, l’hem anat millorant fins a convertir-lo en un lloc nou, més accessible i més segur que, alhora, és un gran espai de reconeixement al món de l’ensenyament i la saviesa”.

Passejant pel turó, el visitant pot caminar pel Passeig de les Lletres o trobar espais dedicats, per exemple, a l’arquitecte romà, Marc Vitruvi o a mestres i escriptors com Frederic Godàs, Joan Carner o Jordi Boix, que fou el primer mestre d’Almacelles al segle XIX.

 

Lleida, 29 d’agost de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat