El lema d’aquesta vuitena edició, centrada en l’os bru, és ‘De la Natura a la Forja’ i es realitzarà una escultura de ferro d’un ós bru a mida real
La Vall Ferrera, d’Alins, organitza la vuitena Fira del Ferro Pirinenc els dies 7,8 i 9 de juliol amb la voluntat de donar a conèixer les arrels d’aquesta Vall del Pallars Sobirà i la importància històrica del ferro, mineral que li dóna el nom. Està organitzada per l’Ajuntament d’Alins, l’Associació de Boscos de Ferro i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, comptant també amb el suport de la Diputació de Lleida.
La trobada dels forjadors a Alins serveix per intercanviar tècniques per treballar el ferro, realitzar escultures de forja, exposar les seves peces i vendre-les, i promocionar-se.
Aquesta vuitena edició batrà record de participants amb un centenar de forjadors i forjadores arribats de Catalunya, el País Basc, Aragó, Madrid, Andalusia i País Valencià, que volen mostrar al públic el valor artístic del seu treball amb el ferro. A més a més, aquest any hi participaran també un grup de ferrers professionals d’Ucraïna i d’Argentina.
Aquest dilluns, la Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la nova edició de la Fira del Ferro amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, i del president de l’Associació de Boscos de Ferro, Xavier Llor.
El vicepresident Sabarich ha subratllat que aquesta iniciativa serveix per posicionar un recurs natural i mil·lenari com és el ferro com a destinació turística singular proporcionant als visitants unes noves experiències.
En el mateix sentit s’ha manifestat l’alcalde d’Alins, qui ha explicat la importància històrica del ferro i del seu treball en les fargues de la Vall Ferrera com a referent a Catalunya i Aragó.
Aquesta edició està dedicada a l’entorn de la natura i de la fauna de la Vall, amb el lema “De la Natura a la Forja”. El Parc de l’Alt Pirineu és l’hàbitat de nombroses especies, però, sens dubte, hi ha una espècie singular que té un pes determinant pel territori: l’ós bru. Aquest any, tal i com ha explicat Xavier Llor es realitzarà un projecte de forja que consistirà en la realització d’una escultura d’un ós bru de mida real, aproximadament 2,5 metres d’alçada, i que representarà un ós dret gratant-se l’esquena contra un tronc d’arbre, d’uns 4 metres aproximadament. La seva ubicació encara està pendent de decidir, però serà segurament a les afores d’un dels pobles de la Val.
Lleida, 3 de juliol de 2017
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat