Algerri organitza la Cursa del Dúgol amb el suport de la Diputació de Lleida

Cursa_Dugol_001_SLI

Roda de premsa de presentació de la 1a Cursa del Dúgol a Algerri a la Diputació de Lleida

Pren el nom de Dúgol fent referència a la llegenda de l’au feréstega i forta que antigament vivia al poble i atemoria el bestiar 

S’han organitzat dos recorreguts de 5 i 10 km que transcorren pels secans d’Algerri mostrant tot el cromatisme del paisatge

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la primera Cursa del Dúgol d’Algerri, que tindrà lloc el proper diumenge 23 d’octubre. La cursa està organitzada pel Club Esportiu “Los Gessers” d‘Algerri i l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Lleida amb l‘objectiu d’oferir una jornada d’atletisme combinada amb el gaudi del cromatisme del paisatge àrid del terme municipal.

La presentació a la premsa ha comptat amb la participació del diputat provincial, Paco Cerdà; de l’alcalde d’Algerri, Miquel Plensa, i del representant del Club Esportiu “Los Gessers” Jesús Brufal.

Tant el diputat, Paco Cerdà, com l’alcalde d’Algerri, Miquel Plensa, han coincidit en el fet que aquestes curses donen a conèixer els nostres pobles petits i mobilitzen la gent dels municipis. En aquest cas, hi participen 44 voluntaris en l’organització de la cursa del proper diumenge.

La cursa pren el nom de Dúgol en record a una llegenda prou coneguda a Algerri. Aquesta història fa referència a l’au que visqué a començaments del segle XX en un cau, el cau del Dúgol molt a prop d’Algerri. Aquesta au per la seva envergadura atacava els ramats d’ovelles. Els ramaders farts d’aquesta situació van decidir caçar-lo i, per això, un pastor de casa Borràs el va caçar i va penjar les potes a la porta de casa seva, en record a aquesta gesta i a aquest animal tan feréstec i fort.

Jesús Brufal del club esportiu ha explicat els dos recorreguts de deu i cinc quilòmetres que transcorren pel terme municipal d’Algerri en la seva vessant septentrional, és a dir, de la Serra Llarga vers el nord. Brufal ha afirmat que es vol posar en valor els secans i el cromatisme del paisatge a través d’aquesta cursa que permet gaudir del terme. S’arriba fins la Figuera, nucli agregat d’Algerri.

En la cursa de 5 km el desnivell acumulat es de 88 m i a la cursa de 10 km és de 90 m, aquesta darrera és puntuable a la Lliga Ponent.

Els organitzadors preveuen arribar a 250 inscripcions.

Lleida, 18 d’octubre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat