Algerri organitza la 3a Cursa del Dúgol amb el suport de la Diputació de Lleida

Una cursa de 5 i 10 km que combina l’esport amb la promoció turística d’Algerri i el seu entorn natural

El Club Esportiu “Los Gessers” d’Algerri i l’Ajuntament d’Algerri organitzen la 3a Cursa del Dúgol per al proper 14 d’octubre a Algerri. La cursa forma part del calendari de la Lliga de Ponent, la qual contempla premis per al 1r, 2n i 3r classificat, en totes les categories.

La cursa tindrà dos recorreguts, de 5 i 10 km, tant per a atletes com per caminadors. El primer recorregut recorre el terme municipal d’Algerri en la seva vessant septentrional, és a dir, de la Serra Llarga vers el nord. Aquesta cursa vol posar en valor els secans i el cromatisme del paisatge. I el recorregut de 10 km arriba fins a la Figuera, nucli agregat d’Algerri. També s’organitzen curses infantils en el circuit urbà.

Enguany, es regala una banda per al cap per als 100 primers atletes inscrits, la qual conté a més del logo de la cursa, el nom dels clubs que han participat en la Cursa del Dúgol en les dues edicions anteriors. Respecte del cartell, enguany s’ha inspirat en el Dúgol, especialment, en la seva ferotge i atrevida mirada vers un atleta que s’entrena en els secans d’Algerri.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la tercera edició de la cursa, comptant amb la participació del diputat Francesc Sabanés, de l’alcalde d’Algerri, Miquel Plensa, i del representant del Club Esportiu “Los Gessers”, Jesús Brufal.

El diputat Francesc Sabanés ha afirmat que aquesta cursa pretén oferir una jornada d’atletisme combinada amb el gaudi del cromatisme del paisatge àrid de secà d’aquesta zona de la Noguera. “Fem territori, fem salut i fem poble”, ha declarat.

Així mateix, l’alcalde d’Algerri ha manifestat que la Cursa del Dúgol comença a estar consolidada i cada any que passa va a més en nombre de participants. “Actualment tenim uns 200 inscrits i esperem poder arribar als 300”, ha explicat Miquel Plensa.

Jesús Brufal ha explicat la novetat d’aquest any i és que, juntament amb l’Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa, s’ofereix als atletes que desitgin entrenar per a la Mitja Marató de Mollerussa que puguin córrer els dos recorreguts, primer el de 5 i després el de 10 km.

I una altra de les novetats és que els trofeus i medalles per als premiats són de fusta. Un cop més, els organitzadors han destacat la col·laboració dels comerciants i productors locals i han agraït a les empreses i institucions el seu suport.
Lleida, 4 d’octubre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat