Alcoletge acull el Festival Buuuf! Pallassos i Bufons a la gorra amb una quarantena d’actuacions

Festival_Buff_001_SLI

Presentació del Festival Buuf! Pallassos i Bufons a la gorra d'Alcoletge

Aquest festival familiar, que se celebrarà del 28 al 30 d’abril, es consolida amb la participació de 20 artistes que ompliran d’espectacles els carrers i places del municipi

El cap de setmana del 28 al 30 d’abril torna als carrers i places d’Alcoletge el Festival de Pallassos i Bufons Buuuf!. Aquest és un festival de primavera familiar i amb espectacles per a nens i adults, amb artistes nacionals i internacionals, de carrer i a l’aire lliure.

L’equip Buuuf!, Magí Valls i Xavier Pla, han dissenyat aquesta nova edició recollint la voluntat de fer present la cultura dels pallassos i bufons sumant-li diferents activitats per tal de millorar i sorprendre al públic. Per primera vegada, en aquesta edició es va obrir una convocatòria per poder participar al festival i es van rebre més de 100 propostes, moltes de les quals han acabat formant part de la programació.

La Diputacio de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del festival i ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós, que ha mostrat un cop més el suport de la institució per aquestes activitats dinamitzadores dels pobles i, en aquest cas, per promoure la cultura dels pallassos i bufons.

L’alcaldessa d’Alcoletge, Lluïsa Prat, ha mostrat la seva satisfacció vers la consolidació del festival i l’orgull com a poble petit del Segrià de poder organitzar-lo un any més.

La principal novetat d’aquesta edició ha estat incloure aquesta cita anual dins el calendari dels pallassos i bufons.

També s’ha consolidat la programació amb 20 artistes i han augmentat els espais de representació del festival fins a un total de set. S’ha inclòs també una instal·lació de jocs per als més petits i dos espectacles buuuf track.

Els espectacles se succeiran alternativament durant les tres dies de festival amb un total de 39 actuacions dins de les seccions Buuuf-in! i Buuuf-et!

Tots els espectacles del festival, així com la resta d’activitats programades són d’entrada lliure i al final els artistes passen la gorra, un dels signes d’identitat del festival. D’altra banda, de tots els espectacles es fan dues representacions, excepte el de la inauguració, cloenda, buuf tracks i els tallers, per tal de facilitar que el públic els pugui veure tots.

En aquesta edició torna la carpa de circ, en concret, la Carpa del Circ Xic, per acollir el seu espectacle i la secció Buuuf-et! amb espectacles que tenen una durada de 30 munits cadascun.

A més a més, s’han programat dos tallers formatius a càrrec d’artistes contrastats de llarga trajectòria: Jango Edwards i Joan Estrader.

Els 20 artistes que formen part d’aquesta edició són: Marcel Gros, Fadunito, Jango Edwards, Totó el Payaso, El negro y el flaco, Circ Xic,  Chocochurry, David Soria, Mabsutins, Professor Karoli, Titànicas Company,  Arritmados, cia. Atutía, Locoficlown, Circo la Raspa, Pepe Viyuela, Toc Toc Théâtre , El Gran Rufus , Tombs Creatius i  Joan Estrader.

S’ha convocat concursos de guarniment de balcons amb la voluntat que tots les veïns del poble hi participin activament. Acompanyant les actuacions, també es trobarà un mercat firaire obert els tres dies, així com punts de venda de marxandatge i un bar del festival.

Finalment, com a novetat, els organitzadors han decidit crear un premi, Premi Buuuf!, que es lliurarà a professionals no molt coneguts amb una trajectòria social, el diumenge a les 6 de la tarda.

Lleida, 25 d’abril de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat