Ajudem els ajuntaments a millorar les webs en transparència

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Certificarà la transparència de les webs municipals amb la UAB a través del segell Infoparticip@

La Diputació de Lleida s’incorpora com a membre del consell certificador de la qualitat i la transparència de la comunicació pública local que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) als ajuntaments que acompleixen 41 indicadors en el seu web.

Es tracta d’informar de qüestions i aspectes com: qui són els representants polítics; com es gestionen els recursos col·lectius; quina informació proporcionen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Al marge de la integració al consell certificador, la Diputació de Lleida també facilita recursos econòmics a la UAB perquè tots els ajuntaments puguin rebre l’assessorament i l’acompanyament de la universitat per complir els indicadors i obtenir aquest distintiu.
Justament aquest dimecres, la diputada Maria Antonia Pubill ha assistit a la reunió a Barcelona on s’ha fet pública la relació de municipis que han pogut optar i aconseguir la certificació Segell Infoparticip@ 2014.

Una web millorada

En aquesta legislatura, la Diputació de Lleida ha renovat completament el web corporatiu per tal de millorar en la informació que s’oferia a la ciutadania i aconseguir, conseqüentment, una major puntuació en transparència d’acord amb els 80 criteris que avalua l’organisme Transparency Internacional.

En aquest cas, les avaluacions són bianuals i la propera s’espera per al 2015. El nou web www.diputaciolleida.cat està en servei des del passat mes d’octubre i en fase continua de millora i implementació de més informació.

Lleida, 26 de novembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat