Aitona promociona les rutes de la floració dels arbres fruiters a través de Fruiturisme

Fruiturisme_Aitona_2017_002_SLI

Presentació de la nova campanya de la flor Fruiturisme d’Aitona

A les sis rutes existents per donar a conèixer la fruita i la floració dels camps, aquest any s’hi incorporen tres nous espais de turisme religiós

Amb la marca “Aitona, amb molt de gust”, l’Ajuntament d’Aitona aposta de forma decidida per la transformació de la riquesa fructícola en segell d’identitat i reclam turístic. El projecte Fruiturisme pretén impulsar la dinamització econòmica del Baix Segre per mitjà de la difusió del món de la fruita dolça local. Aquest projecte vol oferir activitats que facin sentir el gust per la fruita i que, alhora, posin en valor el patrimoni, el paisatge i la cultura d’Aitona.

La presentació de la campanya d’aquest any ha tingut lloc aquest dilluns a la Diputacio de Lleida amb la participació del vicepresident tercer del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, i la tècnica de turisme, Dolors Pelegrí.

El Patronat de Turisme de la Diputacio de Lleida, tal i com ha explicat el seu vicepresident, Gerard Sabarich, hi dóna suport a aquesta iniciativa des del seu naixement ara ja fa cinc anys a través de la campanya “Aliments, territori i tu”, ja que aquest és un producte turístic molt innovador que posa en valor la nostra terra i els nostres municipis”.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha subratllat que l’objectiu és donar a conèixer l’excel·lent qualitat i gust de la nectarina i dels préssecs, entre ells els de les varietats paraguaià i platerina, a fi de promocionar el camp aitonenc com a destí turístic i generar noves oportunitats de desenvolupament econòmic del territori.

Cal tenir en compte que el proper dijous o divendres els camps de fruiters arribaran al punt àlgid de floració que dura uns 15 dies.

L’any passat, van ser 1.500 els turistes que van gaudir d’aquest espectacle de la fruita i la flor. Aquest, any, la previsió és que unes 3.000 persones facin les rutes de la campanya de la flor.

Una novetat és la nova web corporativa www.fruiturisme.cat a través de la qual els interessats es poden inscriure per a fer les diferents rutes.

Sis rutes per gaudir de la floració dels fruiters

El municipi d’Aitona ha vist la transformació dels seus paisatges de secà a uns paisatges agraris de regadiu, plens de colors, sabors i aromes que conviden a degustar la seva fruita dolça.

Tres rutes guiades:

Els visitants podran fer dues rutes guiades pel propi pagès qui explica el cicle vital dels arbres fruiters i una altra ruta de la mà de les veïnes que transmeten l’estima pel seu poble:

  • la Ruta del Presseguer en flor, que descobreix l’agricultura de regadiu explicada de la mà del pagès, la recollida del fruit i el funcionament de les centrals de fruita a ple rendiment
  • la Ruta de la Flor del Segon Origen, en la que es visiten els diferents espais i localitzacions que apareixen a la pel·lícula “Segon Origen” del director lleidatà Carles Porta
  • la Ruta pel Nucli Antic d’Aitona, on s’ensenya als visitants la seva riquesa patrimonial, arquitectònica i cultural fent una passejada pels seus carrers de la mà de les veïnes del poble que els hi fan de guia i els hi expliquen les llegendes i històries locals

Tres rutes al seu aire:

 Són rutes per l’entorn natural i paisatgístic d’Aitona. Tenen un circuit circular que transcorre pels camins de l’horta i per la vora del Riu Segre. Totes elles estan senyalitzades:

  • Ruta de l’arbre fruiter, que es pot fer a peu o en bicicleta de passeig
  • Ruta de Serra Brisa, especialment dissenyada per al running i la bicicleta de muntanya amb l’objectiu de descobrir una vista panoràmica del paisatge agrícola d’Aitona
  • Ruta del Camí Verd Natural Aitona-Soses, on es voreja el riu Segre per tal de descobrir els encants del camí verd i la seva fauna autòctona

Turisme Religiós. Aitona, bressol de Sants:

 Aitona és el lloc d’origen de Sant Francesc Palau (Pare Palau), Santa Teresa de Jornet i el Beat Josep Camí.

S’obren les portes de les llars d’aquests tres il·lustres aitonencs que són símbol i exemple arreu del món. S’han organitzat visites a la casa natal del Pare Palau i a la casa natal de Santa Teresa de Jesus Jornet.

També es pot visitar la Cova del Pare Palau, un lloc especial per a moments de recés i meditació.

Lleida, 6 de març de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat