Aitona acull la primera prova del Campionat d’Espanya de Trial 2020

Trial_Aitona01

Trial_Aitona02

Se celebrarà el dia 9 de febrer en les categories júnior, cadet, TR1, TR2, TR3 i TR4, amb una prèvia cronometrada el dia 8, i amb la previsió de la participació de figures mundials com Toni Bou o Adam Raga

 

L’alcaldessa d’Aitona i diputada, Rosa Pujol, ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la primera prova del Campionat d’Espanya de Trial que tindrà lloc a Aitona el dia 9 de febrer en les categories junior, cadet, TR1, TR2; TR3 i TR4.

 

La presentació -que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació- ha comptat també amb les intervencions del representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, el secretari del Moto Club Aitona, Mauri Codina, i el president de la Federació Catalana de Motociclisme a Lleida, Manel Sirera.

 

Precisament, Codina ha explicat que en aquesta competició s’hi reuniran els millors pilots del món –centrats en les categories TR1 i TR2-, i en les que s’espera la presència de participants de la talla de Toni Bou o Adam Raga, entre d’altres.

 

El secretari del Moto Club Aitona ha reconegut que la concessió d’aquesta primera prova del Campionat d’Espanya a Aitona es deu a que el club ha estat designat com a millor entitat organitzadora de proves diferents des de 2015, i que aquesta competició recull els fruits de la feina feta fins ara.

 

En aquest sentit, Rosa Pujol ha reivindicat Aitona com un municipi que, a banda de ser conegut pel fruiturisme i tota l’activitat de promoció que ja es fa amb èxit des de fa anys, també ho és i ho serà amb el món de l’esport.

 

De la seva banda, Joan Segura ha agraït la feina que fan, tant l’ajuntament com el moto club de promoció de l’esport en aquesta doble vessant pública i privada que és una barreja d’èxit. En aquest mateix sentit s’ha manifestat Manel Sirera que ha recordat la implicació i dedicació de fa molts anys dels membres de Moto Club Aitona en la promoció del motociclisme, i en especial del trial.

 

La d’Aitona serà la primera de set proves que conformen el Campionat d’Espanya que segueixen la major part de pilots que també competeixen al Campionat del Món. Aquest és el cas del lleidatà Arnau Farré, pilot que encara no ha confirmat la seva presència ja que no està clar que estigui recuperat d’una lesió.

 

S’espera la presència d’uns 90 pilots i d’uns 300 acompanyats més durant la jornada de competició que tindrà una prèvia el dissabte, 8 de febrer amb les proves cronometrades per a les  categories  TR1 i TR2 que se celebraran entre les 12.00 hores i les 14.00 hores.

 

La competició constarà de 12 zones, 10 de les quals seran accessibles pel públic en general. De les 12, dos seran indoor i es faran prop de la zona de control, on es preveu més assistència de públic. Així, Pujol ha explicat que s’estima que unes 2.000 persones podrien seguir la competició en directe.

 

Lleida, 28 de gener de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat