Aigua i sentit comú

Trobada_Reñe_Bel_002_SLI

Trobada del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, amb l’alcalde de Tortosa i senador, Ferran Bel

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre (PHE) és totalment innecessari i ha fet una crida al sentit comú per no caure en tensions internes entre territoris davant la nova proposta del PHE

Durant el Ple de la Diputació de febrer, en el transcurs del qual es va aprovar una moció en contra del PHE, Reñé va explicar que Catalunya pot “gestionar perfectament sense tensions un ús adequat de l’aigua garantint els regadius i els cabals mediambientals, el problema és la incorporació de més hectàrees que planteja el PHE”.

A través de la moció, la corporació s’ha posicionat al costat dels regants i exigeix garanties i concessions dels regadius històrics i d’aquells que s’estan executant.

“És possible garantir els regadius de Lleida mantenint els cabals ecològics i mediambientals”. “Reclamem i exigim les garanties i concessions dels regadius històrics i d’aquells que s’estan executant. Ho podem dir més fort, però mes clar no ho diu ningú”, ha indicat Reñé.

En el transcurs del ple, el president de la Diputació de Lleida va assenyalar també que “no ens hem de deixar enganyar per aquest pla que genera tensions entre territoris o sectors econòmics”.

D’altra banda, Reñé ha realitzat accions i ha mantingut diferents contactes amb els agents implicats, com la 15a Jornada Reg i Futur organitzada per la Comunitat General de Regants del Canal d’Urgell al Teatre l’Amistat de Mollerussa o la trobada que ha mantingut amb l’alcalde de Tortosa i senador, Ferran Bel, i la primera tinent d’alcalde i diputada al Parlament, Meritxell Roigé, per analitzar la situació derivada de la nova proposta del Pla Hidrològic de Conca de l’Ebre.

Lleida, 23 de febrer de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat