Agustí Jiménez reivindica a l’acte de lliurament de premis dels Jocs Florals dels Micropobles la fam de cultura del món rural

Premis Jocs Florals_La Granadella_3

Premis Jocs Florals_La Granadella_2

Premis Jocs Florals_La Granadella_1

L’acte s’ha celebrat a La Granadella, on el vicepresident de la Diputació ha posat en valor “la militància cultural i activa” dels municipis petits

El vicepresident Agustí Jiménez ha aprofitat l’acte de lliurament de premis de la tercera edició dels Jocs Florals dels Micropobles per fer una reivindicació de la fam de cultura del món rural i l’ha definit no com un luxe, sinó com una necessitat.

L’acte ha tingut com a escenari la Biblioteca Emili Pujol de la Granadella sota l’organització de l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Ajuntament de la població de les Garrigues, i a més del vicepresident de la Diputació, hi han participat l’alcaldessa Elena Llauradó; el vicepresident de l’Associació de Micropobles de Catalunya i alcalde de Sant Miquel de Campmajor, Oriol Serrà; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, i el coordinador general de l’Associació de Micropobles de Catalunya, Joan Pluma.

L’acte, que ha estat presentat per Judit Flix i Josep Maria Borés, membres de MdC i jurat del concurs, ha consistit en els nomenaments dels guanyadors i guanyadores, la lectura de fragments de les obres i l’entrega de guardons. El vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, ha fet entrega del guardó a la guanyadora del primer premi de la categoria de prosa infantil. En total s’han presentat 62 obres en les dues categories, prosa i poesia, de tot el territori català.

En la seva intervenció, Agustí Jiménez ha apel·lat a la seva doble condició de representant de la Diputació de Lleida i d’alcalde “d’un altre micropoble com és Torre-serona”, motiu pel qual ha dit sentir més propera una iniciativa com la que ha acollit la Granadella, perquè “ens sentim identificats i reconeguts com a pobles petits que som i que lluitem per aconseguir el millor per als nostres veïns i veïnes”.

Una lluita que passa per mirar de “cobrir les necessitats bàsiques de la nostra gent”, però també pel fet que “volem que els nostres pobles siguin escenaris d’actes culturals com el d’avui”. És per això que Agustí Jiménez ha volgut “reivindicar la militància cultural i activa dels micropobles”, però no com un luxe, sinó “com una necessitat”, per tal que les persones que hi viuen tinguin accés a la cultura i en puguin gaudir, més encara quan des d’aquests pobles s’ofereix “la força de les persones i l’encant dels nostres entorns rurals”.

L’Associació de Micropobles de Catalunya és al capdavant de l’organització dels Jocs Florals dels Micropobles, un concurs literari adreçat a infants, joves i adults destinat a posar en valor el món rural i que enguany ha arribat a la seva tercera edició. L’objectiu de la convocatòria és reflectir la realitat dels municipis rurals que hi ha arreu del país per mitjà d’escrits que recullin i reflexionin sobre aquesta realitat a partir de les experiències (reals o imaginàries) de cada participant. Avui s’han lliurat premis de prosa i poesia en les categories d’infantil, juvenil i adult després de l’elecció d’un jurat que ha estat format per persones relacionades amb els àmbits de la literatura i del món rural: Martí Gironell, periodista i escriptor; Vanessa Freixa, escriptora i activista del món rural; Glòria Tomàs, llicenciada en Filologia Catalana; Josep Maria Borés, director de revista ‘Celsona’; i Judit Flix, membre de MdC i llicenciada en Filologia Catalana.

 

La Granadella, 16 de desembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat