Agustí Jiménez destaca el servei Decidim Catalunya com a eina tecnològica de gestió de la participació ciutadana

Decidim_02

Decidim_06

Decidim_05

Decidim_04

Decidim_03

Decidim_01

El vicepresident de la Diputació i diputat de Noves Tecnologies ha participat en una jornada adreçada a alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i tècniques i tècnics de diferents ajuntaments de la demarcació de Lleida de presentació del servei Decidim Catalunya

 

El vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez; el director general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques de la Generalitat, Jaume López, i el director gerent de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), Santi Gallardo, han donat la benvinguda aquest dilluns a alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i tècniques i tècnics de diferents ajuntaments de la demarcació de Lleida en la presentació del funcionament del servei Decidim Catalunya, de suport i acompanyament a entitats locals per facilitar una participació ciutadana de qualitat. L’acte ha comptat també amb l’assistència del diputat de Cooperació Municipal, Fermí Masot.

 

En la seva intervenció, Agustí Jiménez ha explicat que “des de la Diputació de Lleida som molt conscients de la necessitat de fomentar una participació ciutadana de qualitat al nostre territori”; per això, ha destacat que “cal incentivar la població a participar activament en la vida política dels nostres municipis, hem de ser capaços de captar el seu interès per participar però també cal que els ciutadans i les ciutadanes percebin que aquesta participació és tinguda en compte. Per fer-ho, sabem de la importància de fer processos participatius de qualitat”.

 

Ha posat un especial èmfasi en la tipologia de municipis del territori. “Més d’un 70 % dels municipis de Lleida tenen menys de 1.000 habitants i això és un condicionant a l’hora de dissenyar i executar projectes de participació ciutadana. Per aquest motiu, des de la Diputació de Lleida, durant els darrers anys hem desenvolupat diferents iniciatives per facilitar als ens locals eines per dur a terme aquests processos participatius. Així, conjuntament amb la Subdirecció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, vam tirar endavant una prova pilot l’any 2021 que va permetre que 5 ajuntaments de la demarcació de Lleida poguessin dissenyar i executar un procés participatiu utilitzant el Decidim Catalunya com a eina tecnològica de gestió de la participació ciutadana.

 

 

 

 

També ha recordat que a banda, des del SAM de la Diputació de Lleida, estem fent diferents accions formatives dirigides a tècnics i tècniques i també a electes de les diferents administracions locals amb la finalitat de garantir una participació de qualitat al llarg de la província.

 

“Entenem —ha conclòs—  que com a Diputació hem d’estar al costat dels nostres ajuntaments i de la mà de la Generalitat de Catalunya estem treballant per garantir que tots els ens locals tinguin les eines per desenvolupar mecanismes de participació ciutadana per impulsar el govern obert i donar compliment a la Llei 19/2014, de Transparència de Catalunya, i en aquest context és on es situa el servei Decidim Catalunya”.

 

Lleida, 22 d’abril de 2024

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat