L’Urgell: un bus que no s’atura

URGELL_Bus_Salut_parada_001 (1024x683)

El 16 de gener de 2015 va arrencar el Bus de la Salut amb l’objectiu de recórrer els municipis de les comarques de Lleida per conèixer l’estat de salut de les artèries i la prevalença de la malaltia renal oculta d’aquells lleidatans que presenten algun factor de risc. I, des de llavors, no ha deixat de rodar per la demarcació fent proves de diagnosi precoç, i ho continuarà fent durant dos anys més.

Els primers resultats indiquen que un 65,4% de les 2.118 persones que s’han sotmès a les proves preventives que ha realitzat el Bus de la Salut des de gener a setembre de 2015 presentaven algun tipus de malaltia ateromatosa, és a dir, la disminució del calibre de les artèries per l’acumulació de plaques de greix.

Durant el 2015, el Bus de la Salut ha recorregut 50 municipis lleidatans i ha fet proves a 2.856 persones amb factors de risc cardiovascular i aquest 2016 continuarà el seu recorregut visitant fins a una quarantena de municipis més.

El Bus de la Salut és una iniciativa pionera a Catalunya, finançada per la Diputació de Lleida, i amb la col·laboració de la Fundació Renal Jaume Arnó, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i UDETMA (Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques).

Més informació sobre l'Urgell