L’Alta Ribagorça: patrimoni fallaire, patrimoni de tothom

Pantocràtor 2

ST. CLIMENT APAISAT

ALTA_RIBAGORÇA_Falles_SLI (1024x319)

Cultura, tradició, identitat i sentiment. Les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus tenen tots els ingredients per haver estat reconegudes com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

Amb aquest nomenament, el Pirineu lleidatà suma un reconeixement més, complementant el Patrimoni Mundial que es va concedir a les esglésies romàniques de la Vall de Boí i a les pintures rupestres del Cogul, a les Garrigues.

Una quinzena de municipis lleidatans de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran han rebut aquest reconeixement.

Aquestes poblacions són Barruera, Boí, Casós, Durro, Erill la Vall, Llesp, el Pont de Suert, Senet, Taüll, Vilaller (Alta Ribagorça), Alins, Isil (Pallars Sobirà), la Pobla de Segur (Pallars Jussà), Arties, Les (Val d’Aran).

Tornar a esdevenir referents a nivell mundial amb aquest reconeixement de Patrimoni Immaterial de les falles demostra la potència i la capacitat dels pobles del Pirineu, que han donat a conèixer a tot el món la cultura, la identitat pròpia i el respecte que tenen a la natura a través del foc.

Més informació sobre l'Alta Ribagorça