Actes en honor al patró Sant Gil en la Festa Major de Torà

Torà-web

Torà-web

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest diumenge els actes en honor a Sant Gil, patró de la Festa Major de Torà.

Joan Talarn ha arribat acompanyat de la diputada Rosa Maria Perelló a l’Ajuntament de Torà, on ha estat rebut per Francesc Lluch, president Consell Comarcal de la Segarra, l’alcalde de Torà Magí Coscollola, per la resta del consistori i per diferents alcaldes de la zona. Després de signar al Llibre d’Honor a la Sala de Plens, s’han incorporat a l’acte els Priors i Priores, i tots plegats s’han traslladat en comitiva a l’Església parroquial de Sant Gil, on han assistit a la Missa solemne oficiada en honor del patró de la població.

En acabar l’ofici, s’han traslladat a la plaça del Pati, on han gaudit i ballat la Dansa dels Priors i Priores de Sant Gil.

En el seu discurs, Joan Talarn ha posat en valor els balls tradicionals dels Priors i Priores de Sant Gil, destacant-los com el símbol identitari de Torà i posant-los com a exemple de tots els elements diferenciadors que tenim com a poble: “Hem de ser conscients d’allò que tenim, del que som i del que volem ser i sentir-nos orgullosos”. Talarn ha explicat que “hem de ser capaços d’interpretar el present i el futur de la societat a través del llegat patrimonial”. I fent referència als temps tan incerts que estem travessant actualment, Talarn ha insistit que “aquesta harmonia, sensibilitat, i mirada al futur és la que ha de permetre, poder optimitzar al màxim els projectes i iniciatives que sorgeixin”.

La Festa Major acabarà aquest vespre després de quatre jornades farcides d’actes de tota mena.

 

 

Torà, 1 de setembre de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat