Acte commemoratiu dels 25 anys de l’Ara Lleida amb el lliurament del Premi Pica d’Estats a Cervera

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el president de la Diputació, Joan Reñé, presidiran l’acte

La Diputació de Lleida organitzarà demà dissabte 22 de novembre a les 20 hores a Cervera un acte commemoratiu del 25è aniversari de la creació del Patronat de Turisme i de la marca turística “Ara Lleida”.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el president de la Diputació, Joan Reñé, presidiran l’acte commemoratiu, que se celebrarà al Paranimf de la Universitat de Cervera a partir de les vuit del vespre.

L’acte vol ser un reconeixement a la ferma aposta de la corporació lleidatana per crear fa 25 anys un Patronat de Turisme amb l’objectiu de donar a conèixer els atractius de les comarques lleidatanes arreu del món.

En el decurs de la celebració també es donaran a conèixer els noms dels treballs i dels periodistes guardonats en el 25è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, TV i Internet.

Per aquest motiu, l’acte comptarà amb la presència dels periodistes premiats i dels membres del jurat de la 25a convocatòria del certamen. El jurat del premi es va reunir a la ciutat de Lleida el 15 de febrer d’enguany per deliberar sobre els treballs guanyadors del 25è Premi Pica d’Estats.

En el decurs de l’acte commemoratiu, el Paranimf de la Universitat de Cervera acollirà Insectum, de David Pradas. Un espectacle interactiu de piano, dansa i videoprojeccions, que evoca una visió del món a través dels ulls d’un insecte.

El Cor de Cervera clourà l’acte amb una interpretació musical.

Nova edició de la revista Ara Lleida

Precisament, el 25è aniversari del Patronat de Turisme de la Diputació és el tema que obre la nova edició de la revista Ara Lleida, que inclou un ampli reportatge sobre el darrer quart de segle d’aquesta marca.
El reportatge repassa l’evolució de la marca “Ara Lleida”, la creació del Premi Internacional Pica d’Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet i les diferents accions de promoció turística dels darrers 25 anys. El reportatge es completa amb una entrevista al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la que assegura que “a través de la marca “Ara Lleida” hem posat al món el nostre referent territorial”.

El projecte “Perseguits i salvats”, que es va presentar aquest estiu, també ocupa un lloc destacat al nou número de la revista. El reportatge descriu fins a 150 quilòmetres de rutes del Pirineu lleidatà que els jueus europeus van utilitzar per fugir de l’holocaust nazi i que ara la Diputació de Lleida ha senyalitzat per recuperar la memòria història i redescobrir la bellesa d’aquest paisatge.

La publicació es completa amb un ampli reportatge fotogràfic, “Les terres de Lleida a vista d’ocell”, que fa un recorregut per les comarques lleidatanes de la mà del fotògraf Toni Prim i d’alguns dels principals escriptors del territori.

El reportatge “Buscant el reconeixement merescut” -sobre el camí iniciat pel Turó de la Seu Vella i les Falles del Pirineu per obtenir el reconeixement de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco- i un altre sobre els atractius turístics de la Val d’Aran completen aquest número de la revista.

La nova edició de la publicació Ara Lleida s’encartarà diumenge 23 de novembre amb els diaris locals Segre i La Mañana.

 

Lleida, 21 de novembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat