Acord per culminar l’adequació de Cal Sinén, a l’Estany d’Ivars i Vila-sana

Està previst fer-hi millores en l’accessibilitat i condicionar la segona planta, així com adequar i actualitzar el pla d’usos i gestió de l’estany

La presidenta de la Diputació ha presidit la reunió del Consorci de l’Estany, en què també ha participat Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural

També s’ha reunit amb els alcaldes del Pla d’Urgell, als quals ha presentat els projectes que la corporació està duent a terme a la comarca

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha efectuat aquest dijous una visita a la comarca del Pla d’Urgell durant la qual s’ha reunit amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, amb representants del Consell Comarcal, del Consell d’Alcaldes i del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, al qual ha dut a terme una visita.

A la seu del Consell Comarcal, Perelló ha presidit la reunió del Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, a la qual, a més de Miralles, també han assistit el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull; la directora del Serveis Territorials a Lleida del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Dolors Tella; l’alcaldessa d’Ivars d’Urgell, Montse Coma; l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà; l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn, i el vicerector de la UdL, Albert Sorribas.

Perelló ha volgut destacar que l’Estany es troba davant d’una etapa que significa “una oportunitat” per a un espai que és “indispensable” i “una joia per a la plana de Lleida”. La presidenta ha fet especial incidència en tot allò referent als usos i a la promoció de l’espai i en el que això representarà “per a la dinamització i la sostenibilitat d’aquest espai”.

En aquest sentit, Perelló ha recordat que la Diputació ha dissenyat diferents actuacions incloses als ajuts comunitaris FEDER, un dels quals “anirà dirigit a millorar l’accessibilitat a Cal Sinén, el centre d’acollida de visitants i d’interpretació de l’Estany, que és un projecte cabdal en tot el conjunt”, perquè ofereix tot el relat del que ha estat la vida a la zona i també la història de la recuperació de l’Estany. Aquest darrer ajut europeu es destinarà, ha dit la presidenta de la Diputació, a dotar Cal Sinén amb elements com ara l’ascensor, la rampa d’accés a l’espai o l’increment de potència elèctrica, i més endavant l’aparcament, adaptat per rebre autocaravanes, tot plegat perquè sigui un espai de trobada “més confortable”. Can Sinén serà, a més, el punt de partida des d’on dinamitzar l’Estany mitjançant el turisme i altres activitats que s’incloguin en la nova redacció del pla d’usos i gestió en el qual ja s’està treballant.

Per la seva part, Ferran Miralles ha destacat que es treballarà per millorar la renovació de l’aigua de l’estany, per augmentar-ne la seva qualitat i així afavorir encara més la flora i la fauna de la zona.

Joan Trull, per la seva part, ha volgut agrair la implicació de Generalitat i Diputació en la potenciació de l’Estany per tal que “la gent se’l senti cada cop més seu” i tenint cura de les dos vessants, el medi ambiental i el turístic, “perquè va lligada una cosa amb l’altra”.

Tots plegats han efectuat una visita a la conclusió de la qual han retornat a la seu del Consell Comarcal per participar en una reunió amb els alcaldes. Aquesta trobada s’emmarca en el seguit de trobades que la presidenta de la Diputació està duent a terme a totes les comarques amb els dirigents municipals, durant les quals els informa dels projectes que la corporació té en marxa i recull les seves demandes i inquietuds.
Mollerussa, 14 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat