Acollim la presentació de  la vuitena Xallenge David Duaigües

Xallenger_David_Duaigues_001_SLI

Roda de premsa de presentació de la 8a Xallenge BTT David Duaigües a la Diputació de Lleida

Xallenger_David_Duaigues_002_SLI

Roda de premsa de presentació de la 8a Xallenge BTT David Duaigües a la Diputació de Lleida

 

Aquesta prova de BTT no competitiva es realitzarà durant dos diumenges consecutius del mes de març: el 12 de març se celebra a Almatret i el 19 a Seròs

La Xallenge David Duaigües és una prova de BTT que dóna a conèixer els paisatges del riu Ebre i del riu Segre i els Tossals d’Almatret i l’Aiguabarreig de Serós. Aquest any arriba a la seva vuitena edició. Des de 2010 porta el nom de l’impulsor i fundador David Duaigües, un del cinc bombers que va morir l’estiu del 2009 durant les tasques d’extinció de l’incendi de l’Horta de Sant Joan.

Aquesta marxa de BTT està plenament consolidada i té un caràcter no competitiu, familiar i sostenible amb el medi ambient amb uns preus populars. En el cas de d’Almatret s’organitza pel proper 12 de març i a Serós es farà el 19 de març, comptant amb la col·laboració de la Diputacio de Lleida.

Cada marxa té dos circuits, un de 50 km amb una dificultat mitjana-alta amb un desnivell positiu de 1.000 metres i un altre més curt de 30km adreçat a aquells participants que s’inicien en el món de la BTT.

La presentació ha tingut lloc aquest dilluns a la Diputacio de Lleida i ha comptat amb la participació del diputat Josep Ibarz acompanyat per l’alcalde d’Almatret, David Romaní; l’alcalde de Serós, Gabriel Pena;  del representant del Club Ciclista i Excursionista Montse Duaigües, i del Club Ciclista de Serós, Xavier Teixidó. El diputat Josep Ibarz ha manifestat el suport de la Diputacio de Lleida per aquestes d’activitats esportives que donen a conèixer el nostre territori lleidatà i, en aquest cas, la bellesa d’un paisatge en l’època de floració dels arbres fruiters.

En aquest mateix sentit, els alcaldes dels dos municipis organitzadors, Almatret i Seròs, Daniel Romaní i Gabriel Pena respectivament, han agraït el suport de la Diputacio de Lleida i han ressaltat l’excel·lent tasca dels voluntaris.

Segons l’organitzador de la marxa, Xavier Teixidó, un dels objectius es que pugui venir i gaudir tota la família. És per això que s’organitzen altres activitats paral·leles com activitats infantils, esmorzar popular, visites paisatgístiques i visites als museus locals.

Un dels aspectes que més s’estan treballant des de l’organització és el servei de seguretat i cobertura sanitària. És pretén ser un espai cardioprotegit establint entre 10 i 15 Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) pel circuit i en punts conflictius.

Finalment, destacar que el període d’inscripció es va obrir el passat 1 de febrer i s’ esperen entre 400 i 500 participants.

 

Lleida, 13 de febrer de 2017

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat