Acollim la presentació de la 9a Cursa de la Serra de Puigverd de Lleida

Cursa_Puigverd_Lleida_001_SLI

Cursa_Puigverd_Lleida_002_SLI

 

Tindrà lloc el proper diumenge, 5 de febrer, amb l’organització de dos circuits de 6 i 10 km

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la 9a edició de la Cursa de la Serra que tindrà lloc el proper diumenge, 5 de febrer, a Puigverd de Lleida. Aquesta cursa l’organitza l’Associació Esportiva i Cultural de Puigverd de Lleida (AEC) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puigverd de Lleida, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià i Esport.Cat de la Generalitat de Catalunya. Aquesta prova és puntuable per la Lliga Interclubs Terres de Ponent.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat provincial, Paco Cerdà; de l’alcalde de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch;  del regidor d’Esports i Salut de l’Ajuntament de Puigverd de Lleida, Josep J. Solsona;  del president de l’Associació Esportiva i Cultural (AEC), Pepe Pérez, i del secretari de l’AEC, Jordi Andrés.

El diputat Paco Cerdà ha destacat que aquestes activitats són fonamentals per conèixer el nostre territori. Com també les curses permeten fer salut, fer família i fer esport.

En aquest mateix sentit, l’alcalde de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch, ha destacat que aquesta activitat esportiva, la Cursa de la Serra, juntament amb la Festa de Sant Jordi i el Drac, donen renom i prestigi al poble.

El regidor d’Esports del consistori, Josep J. Solsona, ha explicat que aquesta cursa és l’excusa perquè la gent del poble practiqui esport de manera setmanal i alhora serveix per fer pinya, territori, salut i esport.

Com ha explicat el president de l’AEC, Pepe Pérez, s’han organitzat dos recorreguts de 6 i 10 quilometres per adaptar-se a totes les necessitats dels corredors. El circuit de sis quilòmetres té poc desnivell, adequat per aquells que es volen iniciar en les curses. En canvi, el circuit de deu quilòmetres puja a la Serra, per corredors experts, amb un desnivell de 80/90metres positiu. Tot i així, els dos circuits es poden fer caminant o corrent.

Els circuits consten d’un 70% de terra i un 30% d’asfalt. Aquest any també cal mencionar que hi ha un canvi de 500 metres al recorregut pel pantà de l’illa i la banqueta del Canal d’Urgell. La sortida s’iniciarà a les deu del matí a la zona esportiva del poble.

Les inscripcions es tancaran el divendres 3 de febrer. La previsió és poder arribar a 550 inscrits entre la cursa atlètica de 6 i 10 quilometres. Els organitzadors han mostrat la seva satisfacció ja que aquest any les inscripcions van a un bon ritme, a causa, en part, als regals que se sortegen entre els corredors, com jaqueta soft Shell, i a l’excel·lent acollida per part dels voluntaris del poble.

Finalment, també cal tenir en compte les tres curses infantils, fins als 14 anys, que s’organitzen dins del Complex Esportiu, al camp de futbol  de Puigverd de Lleida. També hi haurà inflables pels més petits.

Lleida, 31 de gener de 2017

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat